(VIDEO) Elmedin tvrdi da su mu policijski službenici ušli na posjed bez naloga, a onda mu napisali kaznu od 500KM

Neugodna situacija desila se Elmedinu Šariću iz Olova koji je cijeli događaj zabilježio svojim telefonom. Njemu su dana 9.11.2022. godine u popodnevnim satima na vrata došli policijskih službenici PS Olovo.

Policijski službenici su ga tražili, kako on kaže, zbog nekog razloga koji ni on sam ne zna. Napisana će mu biti kazna za kršenje javnog reda i mira u iznosu od 500KM.

 

“Kod mene pred kućom došli po pitanju neke prijave. Bog sami zna kakve i na kraju svega a što je još više žalosno, ni oni sami ne znaju zašto su došli ali eto došli da maltretiraju mene i moju porodicu. I na kraju kao meni će pisat za narušavanje javnog reda i mira kaznu. Došao gospodin u moje dvorište i meni da piše kaznu jer ja sam po prirodi malo glasniji?” – počinje svoju izjavu Elmedin Šarić za portal Crna-Hronika.

Ovo je mislim prešlo svaku moguću granicu. Ovakvo ponašanje službenika niko ne zaslužuje. Nisam ja kriminalac, njima žene ako ne daju one stvari ne moraju na meni da se istresaju. Vidite na snimku, ja izlazim pred njih i počinjem da snimam međutim jedan službenik sjeda u auto što se vidi a drugi je pripremio već kaznu, sve što se vidi na snimku. Ništa loše nisam uradio.

Nek idem 5 godina na robijatu, kazna neka dođe ne znam kolika, spreman sam platit ali ću pokazati kako rade svoj posao, neka svi javno vide. Ja sam radi ovog policajca prije 3 godine nosio narukvicu 4 mjeseca. Evo upravo radi ovakve slične situacije. Ovako se ponašao isto, otišao u stanicu, nema šta nije napisao. Ja odem na sud i dobijem 4 mjeseca kućnog pritvora.

Hoću još da kažem da izmišlja neke rečenice da sam ja rekao kao da ga nabijem i neke ružne i pogrdne riječi ali tvrdim da nisam. Sve se jasno čuje šta ja govorim izađi iz dvorišta je ne možeš da ulaziš svi drugi mogu a njih dvojica ne mogu. Želim da znam, mogu li oni bez ikakvih naloga dolaziti na privatni posjed, uznemiravati mene i moju porodicu? To želim da znam” – izjavio je za kraj Elmedin Šarić za portal Crna-Hronika.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Šta kažu komentari na Facebooku?

  • Haman dok neko ne dobije za privatni posjed metak da ne može se svakako ulazit neće se niko smirit 🙄
  • Svakakva bagra se dokopala telefona
  • Ima puno pravo da snima i prijavi unutrasnjoj kontroli iživljavaju se na pojedinom strukturom naroda koji ne poznaju zakon .A ovima iz stranke i babinim sinovima gledaju kroz prste….žalosno
  • Bez naloga, nemaju pravo ući u dvorište . Ja sam sa kapije vratio
    POLICAJCE . Nalog se izdaje ako se radi ô kriminalcu ili raspisanom poternicom. Pozdrav ovom domaćinu.
  • Zar i ovo policija radi, a ne smiju otić kome trebaju
  • Prekršajni nalog dolazi poštom
  • Ako nije kriv nema potrebe za cirkusom…
  • Nisu oni ušli u njegovo dvorište što im se ulazilo već da obave zadatak koji im je zadan. A prilikom obavljanja zadataka policajac može pristupiti i na privatni posjed. A ovaj mrmonja zna zbog čega su došli i zato se ovako ponaša. Trebao je biti priveden zbog ometanja službene osobe prilikom vršenju službe. Policajci ako su pametni neće on dobro proći.
  • Sramota ne može se tako ponašat prema policiji .

@crnahronikainfo

Policijski službenici PS Olovo došli na privatni posjed uručiti nalog, ali muškarcu napisali prekršaj za ometanje javnog reda i mira (500KM) #crnahronika

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79