(VIDEO) Emotivan povratak Davora Dragičevića: Posjetio mjesto na kojem mu je ubijen sin David

Davor Dragičević je po prvi put nakon povratka iz Austrije posjetio mjesto stradanja svoga sina – Davida Dragičevića. Na ušću rijeke Crkvene pored Davora su bili i članovi grupe “Pravda za Davida”.

“Jučer je održana konferencija. Motivisani smo kako je Davor došao. Sad je Tužilaštvo na testu. Naša je borba iskrena. 3. 11. je apelacija i sazvat ćemo press, a 4. 11. je suđenje krim-tehničarima. Na pretresu će biti i Dragičević. Nedjeljom od 16:00 časova ćemo biti na ušću ove rijeke. Uskoro će biti rasplet ove situacije. Pozitivni su nam utisci iz Tužilaštva nakon sastanka Ferageta i Dragičevića sa Kajganićem i Nešković”, kazali su članovi grupe “Pravda za Davida”.

Prisutnima se obratio i Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

“Hvala svima koji ste ovdje. Hvala Draganu što ovo zločinačko mjesto održava. Oni koji su se ogriješili o moje dijete, neka više nikad ne dođu ovdje! Ovo je mjesto svirepog zločina! Pljujte po meni, po majci Suzani, ali po Davidu ne dam! Ubicama i zločincima se uskoro bliži kraj! I svim onima koji su to jutro ovdje položili dijete, pa su ga izvukli, pa mu je Siniša Kojdić nogom pritiskao pluća! 4. 11. u 11:00 časova gledat ćemo se u oči Dalibor Vrećo, Siniša Kojdić i ja, kao i ostali u sudnici! Niko me ne smije u oči pogledati! Sredit će vas David, a i ja, a i grupa ‘Pravda za Davida’! Nakon dvije godine i deset mjeseci sam ovdje; sad sam ovdje i ne mogu mi ništa ubice i zločinci! Oteli su ga, mučili šest dana i ubili da se ne sazna zbog ‘srpskog nacionalnog interesa’; tako izgleda i ‘bošnjački nacionalni interes’ kad su ubili Dženana Memića!”, kazao je Davor Dragičević.

Davor na ušću Crkvene u Vrbas.

Posted by PRAVDA ZA DAVIDA on Sunday, 31 October 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79