(VIDEO) Emotivni trenuci u Mekki: Esed i Mahira Ahmiš se po prvi put približili Kabi

Esed i Mahira Ahmiš otputovali su početkom mjeseca januara na Umru, u posjetu Mekki i Medini. Grupa “Islam moja vjera” Mahiri i Esedu obezbijedila je ovaj odlazak. Ovo je njihova druga posjeta Kabi u životu, nakon što su zahvaljujući dobrim ljudima obavili hadždž 2018. godine.

Kako je Mahira napisala na svom Facebook profilu tada se njih dvoje nisu mogli približiti Kabi, a sada su to uspjeli.

-Subhanallah kad smo bili na hadžu ni pribliižiti se nismo mogli Kabi. Saburali smo kao uvijek zadovoljni što je bar vidimo, a onda nas Allah ponovo pozove i sad svi drugi ne mogu prići blizu, a mi možemo! Ko će ko Allah! Elhamdulillah!- napisala je Mahira uz emotivni video.

Subhanallah kad smo bili na hadzu ni priblizit se nismo mogli Kabi ,saburali kao i uvijek,zadovoljni bili što je vidimo…

Posted by Esed Mahira Ahmiš on Sunday, 9 January 2022

Za njih je putovanje na hadždž bilo ostvarenje snova, posebno za Esada koji je prije nekoliko godina obolio od multipla skleroze. Odlaskom na Umru njihov san da priđu blizu Kabe je upotpunjen, piše Avaz.

  (VIDEO) Zastrašujući snimak slobodnog pada stijene u dvorište kuće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79