(VIDEO) Emotivno: Otac svake sedmice pleše ispred bolnice svom oboljelom sinu od leukemije

Na društvenim mrežama objavljen je emotivni video na kojem otac pleše ispred bolnice u kojoj se od leukemije lijčeni njegov sin.

Ovaj video je izazvao je lavinu komentara pa su ga prenijeli skoro svi svjetski mediji.

Video je objavljen na Facebook stranici Medicinskog centar Cook Children's u Texasu, a velik broj komentatora bio je ganut gestom oca čiji se 14-godišnji dječak Aiden liječi tamo od akutne limfocitne leukemije.

Kako piše Metro, Aiden je dijagnozu dobio na početku pandemije koronavirusa, zbog koje je bolnica morala ograničiti posjetitelje kako bi smanjila mogućnost zaraze djece čije je zdravlje ionako krhko.

U bolnici je dopuštena pratnja samo jednog roditelja, pa se 14-godišnjem Aidenu na terapiji pridružuje majka Lori. Ali, njegov otac Chuck ne odustaje od toga da uveseljava svog sina pa mu pleše pod prozorom.

Chuck može vidjeti Aidena samo izdaleka. U pokušaju da izmami osmijeh na lice svog sina, Chuck svake sedmice pleše na bolničkom parkiralištu.

Uprkos svojoj bolesti, Aiden pleše zajedno s njim, ali u svojoj sobi u bolnici i pokušava pratiti svog oca s plesnim pokretima.

Njegova majka Lori kaže da je to samo jedan od načina kako otac i sin održavaju svoju vezu kroz ovo teško i izazovno razdoblje kroz koje prolazi njihova porodica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79