(VIDEO) Erdogan priredio gala ceremoniju: Pogledajte kako su članovi Predsjedništva BiH dočekani u Ankari

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je na svom Twitter profilu video snimak dočeka članova Predsjedništva BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić borave danas u službenoj posjeti Turskoj.

Tim povodom predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je na svom Twitter profilu video snimak dočeka članova Predsjedništva BiH.

Uz snimak je kratko pojasnio : “Službena ceremonija dobrodošlice članovima Predsjedništva BiH.”

A evo kako je ceremonija izgledala…

Tokom dočeka svečano su intonirane himne Bosne i Hercegovine i Turske, a potom su predsjednik Turske Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravili pripadnike počasne garde uz tradicionalni pozdrav “Merhaba asker”.

Erdogan dočekao članove Predsjedništva BiH: Dodik pozdravio vojnike sa “Merhaba Asker”

Nakon proceduralnog dijela, predsjednik Erdogan pozdravio se i sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, poslije čega su uslijedili sastanci.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ocijenio je današnju posjetu bh. državnog vrha Turskoj, koja je organizirana na poziv predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, vrlo važnom i prilikom da se još jednom potvrde i učvrste izuzetno dobri prijateljski odnosi na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79