VIDEO: Evo kako je nastao Hrvatski klub “Zrinjski”

Sa zastavom Republike Hrvatske na stolu, u oktobru 1992. godine, nedaleko od Mostara, u Međugorju, u Bosni i Hercegovini, osnovan je Hrvatski košarkaški klub Zrinjski.

Uz prisustvo onih koji će svega nekoliko mjeseci kasnije narediti i počiniti teške zločine i biti osuđeni kao ratni zločinci i pripadnici udruženog zločinačkog poduhvata pred Međunarodnim sudom pravde.

“Volio bih da pogledate ovaj video. (Posjedujem cijeli original, koji je znatno duži). Posebnu pažnju posvetite dijelu od 4:50. Dio gdje govori Marin Topić. Ponavljam, iz oktobra 1992. godine.” – napisao je novinar Sanel Kajan na Facebook-u.

Sa zastavom Republike Hrvatske na stolu, u oktobru 1992. godine, nedaleko od Mostara, u Međugorju, u Bosni i Hercegovini, osnovan je Hrvatski košarkaški klub Zrinjski. Uz prisustvo onih koji će svega nekoliko mjeseci kasnije narediti i počiniti teške zločine i biti osuđeni kao ratni zločinci i pripadnici udruženog zločinačkog poduhvata pred Međunarodnim sudom pravde.Period je to i potpunog bošnjačkog odsustva svijesti o bilo čemu. O naciji, jeziku, državi… Bili su bez vizije, bez strategije i cilja. Pred očima im se javno i otvoreno rušila država, nametale norme koje je cijeli svijet odbacivao, Mostar nasilno pretvaran u grad po mjeri političke i vojne vlasti samo jednog naroda. Oteti mediji, obrazovanje, javne institucije… A Bošnjaci šutjeli i sve mirno posmatrali. Volio bih da pogledate ovaj video. (Posjedujem cijeli original, koji je znatno duži). Posebnu pažnju posvetite dijelu od 4:50. Dio gdje govori Marin Topić. Ponavljam, iz oktobra 1992. godine.

Gepostet von Sanel Kajan am Sonntag, 3. November 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79