(VIDEO) Evo ko je Miralema Mujčinović koja je uhapšena zbog otmice 13-godišnje Ajiše!

Ajiša Mazić, 13-godišnja djevojčica čiji je nestanak prošle sedmice na noge digao policiju ali i mještane Živinica, bila je oteta. Naime, policija i Tužilaštvo TK-a su, radeći na ovom slučaju ustanovili da je djevojčica protiv njene volje držana u jednoj kući.

Ajiša Mazić, podsjećamo, vratila se kući nakon 48 sati, ali ostalo je nejasno gdje je bila nakon što je, kako je to za Oslobođenje ispričala njena polusestra Melisa Sadiković, otpratila brata u školu.

Dječak se vratio kući nakon nastave, ali Ajiši se izgubio svaki trag. Nakon 48 sati neizvjesnosti i Ajiša se pojavila, a onda je ispričala kako je bila zadržana protiv njene volje u kući izvjesne Miraleme.

(VIDEO) Djevojčica Aiša otkrila gdje je bila: Ta žena mi je rekla da idemo kod jednog čovjeka da kopamo krompir

Melisa se sinoć javila se redakciji Oslobođenja i ustvrdila da je mala Ajiša bila oteta, te istakla da su priče o zaradi i kopanju krompira izmišljene.

Da se zaista radi o otmici, preciznije oduzimanju djeteta ili maloljetnika, za Oslobođenje potvrdio i portparol Tužilaštva TK Admir Arnautovića. Naime, od njega saznajemo da je ženi kod koje je Ajiša boravila određen jednomjesečni pritvor.

Riječ je, kako se isposatilo, o Miralemi Mujčinović koja je ranije prijavljivana zbog zlostavljanje svojih kćerki.

(VIDEO) Evo ko je uhapšen zbog otmice 13-godišnje Ajiše u BiH: Držala je u kući protiv volje, prijavljivana i zbog zlostavljanja svojih kćerki

– Miralemi Mujčinović određen je pritvor za oduzimanje maloljetnika. Tužilaštvu je predata 9. septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, no to drugo krivično djelo se ne vezuje za ovaj slučaj nestanka, već za njene kćerke. U periodu 2015. godine njene kćerke su bile maloljetne, potvrdio je portparol Tužilaštva TK-a za Oslobođenje.

Inače, Mujčinović je Ajišu zadržala u kući koja se nalazi na području Dubrava, a potom je ostavila u parku te se djevojčica, kako smo ranije pisali, vratila kući.

Sestra nestale djevojčice je na društvenim mrežama navela da je djevojčica u jutarnjim satima otpratila brata u školu, te da se on vratio iz škole, ali da Ajiše nema i da se za njom traga cijeli dan. Također je navela da je Ajiša na sebi imala crne farmerke i plavu duksericu.

Nakon turbulentnih događaja i detalja o otmici, nakon što je djevojčica pronađena, Sanel Smajlović uspio je snimiti njenu izjavu o nestanku, otmici i gdje je ona sve vrijeme zapravo bila, prenosi Crna hronika.

– Djevojčica je oteta. Curica tvrdi da je ta gospođa Minela, nju zadržavala bez pristanka više od 48 sati i da joj je rekla da idu kopati krompir. Gospođa ju je namamila kako bi zaradila koji dinar za svoju porodicu, ali tu se zadržala 48 sati, i nije htjela nikome da javi gdje se nalazi djevojčica Ajiša – tvrdi Sanel.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79