(VIDEO) Evo šta je razlog požara u migrantskom centru

Većini stanovnika BiH nije nimalo lako, mnogi čekaju i najmanju priliku koja im se ukaže da “zbrišu” iz naše zemlje, e pa sad zamislimo kako je desetinama hiljada migranata koji su uglavnom smješteni u Krajini.

Osim svih silnih problema s kojima se susreću, danas ih je zadesio još jedan, barem one iz migracionog centra ”Miral” na potezu od Bihaća do Velike Kladuše.

Požar koji je jutros u 5:30 sati zahvatio prostor bivše fabrike prouzrokovao je značajnu materijalnu štetu, a prema informacijama iz bihaćke bolnice, desetorica migranata teško su povrijeđena. Lakše povrede pretrpjele su desetine njih. Broj povrijeđenih vjerovatno će biti i veći kako vrijeme bude odmicalo. 

“Avaz” saznaje, iako su informacije neslužbene, da je požar podmetnut, i to upravo od migranata koji žele da se ovaj migrantski centar zatvori, a oni da presele u centar ”Vučjak” u Bihaću.

Razlog je što je pogranični pojas oko Velike Kladuše “zabetoniran” i zbog potpune zatvorenosti migranti nisu u mogućnosti da se prebacuju ilegalno u Hrvatsku.

Centar ”Vučjak” bit će zamjena za migracioni centar ”Bira”, premda se agonija lokalnog bihaćkog stanovništva uopće tim premještanjem neće otkloniti, budući da se ”Vučjak” nalazi nedaleko od ”Bire” i također u blizini centra.

(VIDEO) Požar u privremenom imigracionom centru ”Miral”, migranti iskakali kroz prozor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79