(VIDEO) Evo šta kažu očevi nakon sastanka sa ambasadorima

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je naglasio da su se njegova očekivanja “donekle ispunila” nakon sastanka sa ambasadorima nekoliko država. 

Nije želio otkriti ko je inicirao ovaj sastanak. Kako je kazao, “dva mala čovjeka i advokat su imali veliki sastanak”. Upitan šta su njih ambasadori pitali, odgovrio je:

“Imali su mnogo pitanja. Ništa im nije jasno. Nije im jasno ih vlast ove države laže. Za devet mjeseci me niko nije demantovao” – kazao je on gostujući na televiziji N1.

Prema njegovim riječima, suštinu je prepoznao ambasador Hrvatske. Izrazio je zahvalnost za razumijevanje i ambasadorici Njemačke.

Dragičević se nada će slučaj stradanja njegovog sina preuzeti Sud Bosne i Hercegovine i nije isključio da se slučajem bavi Sud u Strazburu.

Očekuje da će ambasadori izvršiti pritisak na institucije Bosne i Hercegovine. Ponovio je da u Banjaluci neće biti javnog novogodišnjeg slavlja ako se ne rasvijetle okolnosti pod kojima je stradao njegov sin.

Na pitanje da li ga je zloupotrijebila opozicija u Republici Srpskoj, odgovorio je:

“Nisam ja iskorišten, niti me bilo ko može iskoristiti. Ovdje nema mjesta politici i političarima. Mi ćemo političarima disati za vratom”.

Sastanku je prisustvovao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana, kao i njihov advokat Ifet Feraget.

Memić je ukazao da su se sastali sa ambasadorima 21 države i tom prilikom govorili o “nepravdi”.

Naveo je da im je ambasador u Hrvatskoj poručio da trebaju pozvati Milana Tegeltiju, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine. Ukazao je i to šta je najviše dirnulo ambasadore tokom sastanka.

“Najviše ih je dirnulo kada smo im rekli da mi ovo ne radimo zbog naših sinova, već zbog drugih ljudi”, rekao je.

Podcrtao je da je ambasadore podsjetio na svoj susret s Bakirom Izetbegovićem i njegovo obećanje da će nešto poduzeti.

Memić je poručio sljedeće:

“Što se mene tiče, Dženan je ubijen. Ovo je dokazano. Nije moje da kažem ko je to uradio. Više mi je sada stalo da se kazne nečasni policajci i tužioci”.

Pozvao je da se provedu “valjane istrage kojima će se demantovati njegovi navodi”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79