(VIDEO) Fadil Novalić govorio o svom iskustvu s koronom: To je jako opak put

Koronavirus je opaka i nepredvidiva bolest, to je jedan jako opak put, rekao je federalni premijer Fadil Novalić koji je prije nekoliko dana izašao iz bolnice, nakon što se oporavio od infekcije COVID-19.

Govoreći o svojim iskustvima za BHT1, kazao je da je bolest “jako teška” i da ne znate kako će organizam reagirati.

Kada je u pitanju spriječavanje širenja zaraze, istakao je kako ekonomske restrikcije više nisu moguće.

“Mi smo u fazi liberaliziranog načina borbe protiv koronavirusa, jedan je ekonomski koji je vezan za restrikcije, mi smo sad u ovom drugom, jer je ekonomija stradala, uzdamo se u disciplinu građana i da budu odgovorniji”, kazao je Novalić.

Pričajući o oporavku ekonomije u FBiH, Novalić je kazao da ćemo se držati mjera kojih se drži i cijeli svijet.

“Napravili smo dva seta mjera, jedan, korona zakon, je pri kraju provedbe. Jučer smo ubrizgali 230 milijuna u kantone, u nekom narednom periodu ćemo raditi stvari koje radi cijeli svijet – cijeli svijet podupire potrošnju i javne investicije… Kod nas je potrošnja stranih proizvoda pa ćemo se mi bazirati na ove javne investicije”, ocijenio je Novalić.

Po njegovim riječima, ekonomija se već sada oporavlja.

Preporučio je građanima da se drže mjera koje preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija – distanca, pranje ruku i maske.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79