(VIDEO) Fatmir Alispahić: Nisam ‘pozivao na linč migranata’, ali jesam… Oni neće da vide ove dokaze, e pa evo ih!

Povodom optužnice koju je Sud BiH potvrdio, a koju je podiglo Tužilaštvo BiH protiv publiciste Fatmira Alispahića za krivično djelo, kako se navodi, “Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje razdora i netrpeljivosti”, Alispahić je uputio saopštenje za javnost.

U svom obraćanju navodi sljedeće:

– Nisam “pozivao na linč migranata”, ali jesam pozivao narod na legalističko samoorganiziranje „kroz institucionalnu mrežu MUP-ova i Civilne zaštite“, usljed činjenice da organi sigurnosti nisu mogli zaštititi živote, mir i imovinu bh. građana.

Sintagma “napad na migrante” odnosi se na odbranu od nasilnika i pljačkaša, a ne na napad na nedužne ljude. Neko ko bi “pozivao na linč migranata”, sigurno ne bi za migrante tražio „humanitarni tretman, hranu i zdravstvenu zaštitu, sve do njihovog povratka u njihove zemlje“.

Zabrinjavajuća je spoznaja da Tužiteljstvo BiH i Sud BiH, praćeni korumpiranim medijima, nisu htjeli da vide ove dokaze. Defter hefte 371, 12.09.2021., navodi Alispahić u svom saopštenju, uz priloženi video.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79