(VIDEO) Feraget: Federalni tužilac treba da se stidi, žele zataškati čisto ubistvo

Eventualna odluka o ukidanju druge oslobađajuće presude i novom suđenju bilo bi dodatno zamajavanje kompletnog građanstva, kazao je advokat Ifet Feraget

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je danas kako bi revolucionalna odluka Vrhovnog suda FBiH bila da odbaci ovu žalbu.

Advokat porodice Memić: “Stidi se državo Bosno i Hercegovino što imaš u tužilaštvima kriminalce umjesto tužilaca”

Piše: A. DUČIĆ

On je to izjavio nakon nakon ročišta u Vrhovnom sudu FBiH u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović po žalbi Tužilaštva KS, a po drugoj oslobađajućoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu u januaru 2020. godine.

– Zato što kriminalcima nije mjesto u tužilaštvima. Tužilac koji ulaže žalbu, a svjestan je da je dva puta promašio metu, a u žalbi tvrdi da je pogodio u sridu. Dakle takav tužilac nije u stanju da obavlja temeljnu djelatnost tužioca. Druga odluka koja se očekuje od Vrhovnog suda, a ona je najbliža razumu, jeste da ova žalba mora biti odbijena. Eventualna odluka o ukidanju druge oslobađajuće presude i novom suđenju bilo bi dodatno zamajavanje kompletnog građanstva – kazao je Feraget.

On je kazao da BiH u narednoj godini sigurno neće dobiti kandidatski status.

– Ako ovo suđenje bude obnovljeno ja garantujem svojim životom i imovinom koju ću svu uložiti da će i treća presuda biti oslobađajuća. Kada nekoga oslobađate onda se mjera dokazivanje svodi na utvrđivanje vjerovatnosti odnosno postojanja sumnje u činjenice. Sve što je danas rekao tužilac Vlado Mišković… On treba da se stidi svog govora jer nije utemeljen na dokazima. Ljudi moji ovdje nemate dokaza da je Ljubo vozio, da je to bio zeleni kombi. Svjedoci na koje se poziva Mišković tvrde da je to bordo kombi. Emina Bošnjaković tvrdi da je to plavi kombi. Bužo tvrdi da je sivi kombi, u optužnici se tvrdi da je to zeleni kombi. Nalaz hemijskog vještačenja je falsifikovan. Svi su tragovi pa i taj plastike su podmetnuti. Dobro je Seferović postupio kada je nosio transparent sa pitanjem “Alisa ko je ubio Dženana”, to i ja pitam – izjavio je Feraget.

On kaže da je na sceni scenarij da se zataška čisto ubistvo, a isti slučaj je i sa Davidom Dragičević.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79