(VIDEO/FOTO) O čemu su razgovarali zamjenik direktora CIA-e i prvi čovjek OSA-e u Sarajevu?

Zamjenik direktora CIA-e (Centralna obavještajna agencija SAD) Vaughn Bishop jučer je stigao u nenanajavljenu službenu posjetu Sarajevu, a danas je stigao na sastanak sa kolegama iz Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA).

Drugi čovjek CIA-e danas je održao sastanak sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem, ali i Draganom Mektićem, ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine koji je upravo zbog susreta sa Vaughnom Bishopom otkazao ranije najavljenu konferenciju za medije (11:00).

Izvor portala Radiosarajevo otkrio je da bi se na sastanku između ostalog trebalo razgovarati o slučajevima Dragičević i Memić, a isti izvor otkriva da OSA ima i snimke nadzornih kamera koji bi mogli pomoći u rješavanju slučajeva likvidacija mladića iz Banja Luke, odnosno Sarajeva.

Bishop bi se osim s Mehmedagićem i Mektićem trebao susresti i s prvim ljudima ostalih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. U službenim prostorijama OSA-e Bishop se zadržao oko sat vremena, a sastanke će nastaviti i tokom dana. Trenutno se nalazi u sarajevskom hotelu Holiday.

Javnost još uvijek nagađa šta bi mogao biti razlog posjete Bishopa Sarajevu. Zveckanje oružjem (rezervni sastav policije), neriješeni slučajevi likvidacija mladića iz Sarajeva i Banja Luke, likvidacije (Slaviša Krunić, policajci u Sarajevu), afera “špijuni”. Mnogo je tema o kojima bi Bishop mogao pričati s vodećim ljudima policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

 

Crna hronika / Foto Radiosarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79