(VIDEO) Glasač iz Srbije u Srebrenici: Ne zanimaju me izbori ali glasam za Grujičića.. Za predsjednika, ovaj gradonačelnika…

Mjesecima prije lokalnih izbora u BiH ukazivalo se na malverzacije i zloupotrebe glasova, a naročito u Srebrenici gdje su zabilježeni slučajevi da preminule osobe iz Srbije glasaju u BiH, ili da “preko noći” Srbijanci dobijaju bh. državljanstvo.

Danas, na izborni dan je zabilježeno desetine automobila srbijanskih registarskih oznaka u Srebrenici i Bratuncu koji dovoze glasače iz Srbije, piše Oslobođenje.

Jedan od njih je iz Šapca, zna koga je došao podržati ali nije siguran za koju poziciju.

– Ne zanimaju me izbori, ja sam došao ovdje sa strane, glasam za Grujičića Mladena.. za predsjednika, ovaj gradonačelnika, kako hoćete, kazao je jedan od glasača koji je iz Šapca stigao u Srebrenicu da bi glasao na lokalnim izborima, kazao nam je glasač iz Srbije.

Kako smo već ranije objavili, prema posljednjim informacijama razlika između glasova za Grujčića i Tabakovića je do sada oko 400 glasova.

Video pogledajte OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79