(VIDEO) Gledaj i gadi se: Opšta tučnjava RODITELJA na meču njihove djece

Blicsport je došao u posjed dužeg snimka haosa na vaterpolo utakmici 14-godišnjaka u kojoj su se sastali Partizan i Beograd, kada je zbog opšte tučnjave roditelja na tribinama susret prekinut.

Bilo bi dobro da se o mečevima ovog, i svakog drugog tipa, priča o timskim bravurama, individualnim podvizima, drugarstvu i zajedništvu koji su decenijama krasili ovdašnji sport. Ili, bar da može da se počne sa rezultatom, ali koga sada više uopšte briga što je u trenutku početka haosa na semaforu bilo 5:5, te da bi trebalo ovog ponedjeljka da se odigraju dva preostala minuta…

Jer, kako uopšte javljati bilo šta o rezultatu, o tome ko je i kakav bio u bazenu, kad su, tik uz njega, u tučnjavi učestvovale i majke (!?). Roditeljska sujeta i nerijetko bolesna ambicija nisu nešto što je bilo rezervisano samo za ovaj meč, nažalost. Ima sličnih scena i u drugim ovdašnjim sportovima, pa je ponekad u centru pažnje upravo ponašanje onih koji su djecu na svijet donijeli, a ne mališani koji pokušavaju da izgrade svoj talenat zajedno sa vršnjacima.

Ovako, umjesto o talentima u sportu koji nam je svima donio toliko radosti, sada ćemo o tučnjavi, o intervenciji policije, o hitnoj pomoći koja je morala da ukazuje pomoć povrijeđenima.

Ili, možda, nećemo. Možda ćemo svi da stavimo prst na čelo i upitamo se – kakvu li to budućnost gajimo i kakve primjere dajemo, ako smo ovakvi – mi, na koje klinci treba i jedino mogu da se ugledaju?

Jer, ako se ovo desi na meču koji nije imao rezultatski značaj, šta li će tek biti kada bude baš važno?

Ali, nema ničeg važnijeg za budućnost jedne zemlje od vaspitanja njene djece. Ovakvi primjeri su pogrešni. I to mora da se jasno kaže. I to mora da se riješi. Inače, čuđenje “kakva je to današnja omladina” prerast će u opštu zgroženost svime što nam slijedi.

 

Video pogledajte OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79