(VIDEO) Građani ogorčeni na Bjelašnici: Ko je od skijaške staze napravio privatno gradilište?

Redakciji portala Crna-hronika poslali ste video snimak koji je zabilježen na Bjelašnici.

Na video snimku se vidi teška mašinerija koja svakodnevno buši zemlju ali i skijašku stazu na Bjelašnici. Ko je dozvolio da se uništi skijašna staza pred zimsku sezonu, ostaje pitanje koje će nam odgovoriti nadležni u narednim danima.

“Evo završetak policijske slalom staze pretvoreno u gradilište. Zemljo otvori se” – rekao je na video klipu anonimni pošiljalac.

(VIDEO) Građani ogorčeni na Bjelašnici: Ko je od skijaške staze napravio privatno gradilište?

“Potpuni ignore građevinskog aktivizma. A realno da li ima smisla praviti proteste protiv ovoga? Koliko bi se raje odazvali i da li bi postojala ikakva šansa da ovo stane? Ili bi rekli, ok super, protestovali ste ali žalite se materi, mi ćemo po svom” – napisao je ogorčeni ljubiljelj Bjelašnice i dugogodišnji skijaš.

Skijaške staze se ne pripemaju za sezonu, a bagerima i teškom mašinerijom staze se još više uništavaju. Nadležni šute, građani nemoćni. Ko će skijašima reći “laku noć”?

Dok se uništavaju staze, KJP ZOI'84 objavio cjenovnik za predstojeću skijašku sezonu.

Kantonalno javno preduzeće ZOI'84 Olimpijski centar Sarajevo obavještava ljubitelje skijanja da će uprkos pandemiji koronavirusa zimska skijaška sezona 2020/2021. biti održana kao i svih ranijih godina.

Uvažavajući sigurnosne aspekte, Ski-centar Bjelašnica – Igman će ove godine nastaviti svoje usluge pružati uz preporuke Zavoda za Javno zdravstvo FBiH, saopćeno je iz KJP ZOI'84.

Iz tog preduzeća očekuju i da će se svi skijaši i posjetioci pridržavati mjera socijalne distance, te nositi preporučenu zaštitnu opremu. Brinući o sigurnosti posjetilaca KJP ZOI'84 će ove godine sva takmičenja na Ski-centru Bjelašnica i Igman održati uz mjere socijalne distance i ograničenog broja dozvoljenih posjeta.

– Sigurni smo da će trenutna situacija u kojoj se nalazimo biti još jedan od razloga za dolazak na olimpijske planine svjesni činjenice koliko planinski zrak pozitivno utječe na zdravlje, poručili su iz tog preduzeća.

Uprava KJP ZOI'84 je nastojala da prilikom izrade novog cjenovnika maksimalno izađe u susret korisnicima usluga vodeći računa o ekonomskom aspektu u cijeloj Bosni i Hercegovini, kao i u regiji.

Cijene ski-passa su u predsezoni i nakon sezone snižene, dok su u sezoni ostale na prošlogodišnjm nivou. Na osnovu istraživanja tržišta, uvedena je dvosatna karta, kao i dnevna karta sa noćnim skijanjem. Omogućeni popusti pri kupovini ski-karata će biti predočeni skijašima pri kupovini karata.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79