(VIDEO) Građani oprez: Snimljene džeparošice na željezničkoj stanici

Policija zatvara oči pred sve slobodnijim džeparošima

Odavno su već dobro poznata lica džeparoša koji svakodnevno “rade” na stanicama trolejbusa, autobusa, tramvaja, a evo i na željezničkim stanicama.

Uglavnom se kreću u grupama i koriste gužvu da zavuku ruku u torbe i džepove. Nažalost, policija nema vremena ili načina da se obračuna s njima, iako bi i samo njihovo prisustvo sasvim promijenilo situaciju.

Najstrašnije je što ove osobe ne prezaju ni od čega, pa su spremne vrlo glasno napasti sve koji pokušaju upozoriti manje obazrive putnike na njih, a nerijetko i fizički se obračunati.  Sanel Kajan, zastupnik u Parlamentu FBiH je uspio snimiti grupu koja džepari na Željezničkoj stanici u Mostaru. 

– Džeparoške koje svakodnevno kradu na Željezničkoj stanici Mostar. Svaki dan “ispraćaju” i “dočekuju” voz iz Mostara u Sarajevo i obratno.

Pokušavaju pokrasti one koji drže ruksake ili torbe na leđima. Upravo sam ih spriječio da pokradu jednu japansku turistkinju. Žena u šoku! Zašto MUP ne osigura prisustvo bar dva policajca u vrijeme kada voz polazi/dolazi, pita Kajan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79