(VIDEO) Građani oprez: Snimljene džeparošice na željezničkoj stanici

(VIDEO) Građani oprez: Snimljene džeparošice na željezničkoj stanici


Policija zatvara oči pred sve slobodnijim džeparošima

Odavno su već dobro poznata lica džeparoša koji svakodnevno “rade” na stanicama trolejbusa, autobusa, tramvaja, a evo i na željezničkim stanicama.

Uglavnom se kreću u grupama i koriste gužvu da zavuku ruku u torbe i džepove. Nažalost, policija nema vremena ili načina da se obračuna s njima, iako bi i samo njihovo prisustvo sasvim promijenilo situaciju.

Najstrašnije je što ove osobe ne prezaju ni od čega, pa su spremne vrlo glasno napasti sve koji pokušaju upozoriti manje obazrive putnike na njih, a nerijetko i fizički se obračunati.  Sanel Kajan, zastupnik u Parlamentu FBiH je uspio snimiti grupu koja džepari na Željezničkoj stanici u Mostaru. 

– Džeparoške koje svakodnevno kradu na Željezničkoj stanici Mostar. Svaki dan “ispraćaju” i “dočekuju” voz iz Mostara u Sarajevo i obratno.

Pokušavaju pokrasti one koji drže ruksake ili torbe na leđima. Upravo sam ih spriječio da pokradu jednu japansku turistkinju. Žena u šoku! Zašto MUP ne osigura prisustvo bar dva policajca u vrijeme kada voz polazi/dolazi, pita Kajan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija