(VIDEO) Građani razočarani: “Teško se boriti sa srpskim popovima koji su pobili pola Jugoslavije”

Crnogorski građani nisu krili razočarenje povodom ustoličenja Joanikija u Crnogorskom manastiru na Cetinju. Osvrnuli su se na brutalnost policije prema demonstrantima, kazavši da je to poraz demokratije.

Izjave pojedinaca zabilježila je Al Jazeera.

Na pitanje kakav je osjećaj nakon svega što se dogodilo, jedan od građana je rekao: “Kakav, nikakav”. Ovo je čisti fašizam. Banda. Izgubili su oni, kada na ovaj način dovode mitropolita, uzgubili su, a mi ćemo se vidjeti još”.

Jedna učesnica demonstracija je kazala kako je policija neprestano na okupljene bacala suzavac.

– Bez ikakvog razloga su bacili suzavac na nas. Bilo nas je preko puta manastira 50-100, ništa nismo radili. Neprestano su bacali suzavac, ništa nismo vidjeli – rekla je.

Ogorčenje nisu krili ni drugi.

– Teško se boriti sa srpskim popovima koji su pobili pola Jugoslavije. Šta ćemo – kazala je jedna Crnogorka.

Razočarenje građana je veliko.

– Ovo je poraz demokratije, ozbiljno vam kažem. Imamo jednog protinejka koji je ovdje došao 1918. godine bajonetima srpske okupacione vojske i žandarmerije, a danas nažalost, na suzavcu i pendreku crnogorske policije. To je žalosno – rekao je jedan od učesnika prostesta.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je danas u Cetinjskom manastiru, čemu se protivio veliki broj građana Cetinja i Crne Gore koji su protestovali i postavili barikade kako bi to spriječili. Na kraju su patrijarh SPC-a Porfirije i mitropolit Joanikije prevezeni na Cetinje stigli sa dva vojna helikoptera te su pod jakom policijskom pratnjom provedeni u manastir.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79