(VIDEO) Gradonačelnik Petrinje nakon novog potresa: Vjerovatno ćemo evakuirati građane

Gradonačelnik Petrinje nakon novog potresa: Vjerovatno ćemo evakuirati građane

Strah, stres i neizvjesnost vlada na području Gline, Siska i Petrinje gdje se već danima trese.

Tokom večeri je potres jačine 5 opet pogodio to područje, a odmah su u akciju krenuli vatrogasci i vojska kako bi provjerili građane i sanirali moguću štetu.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je za 24sata.hr otkrio kako planiraju evakuirati stanovnike Petrinje.

“Ovaj udar je bio strašan i donosi novu paranoičnu situaciju, bezizlaznu situaciju i stanje neizvjesnosti. Stanje je katastrofalno iz razloga što grad i ostaci grada s ovako uzdrmanim potresom daju do znanja da moramo imati nove sigurnosne mjere. Moramo se distancirati u što većem dijelu.

Ovo je poruka, ovo što pada je opasno po život i ta opasnost vreba iza svake zgrade. Epicentar je u blizini Petrinje i ti udari su toliko strašni da moramo dati poruku da idemo na one sigurnosne mjere koje su vezane za život i sve ostalo u gradu Petrinji pogotovo za čovjeka koji danas ide u krevet.

Jednostavno je noć provesti teško u nemogućim uvjetima sa strahom i hladnoćom”, rekao nam je Dumbović

Ovo znači da ćete evakuirati stanovnike?

Najvjerojatnije – rekao je on.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o evakuaciji stanovnika iz samog centra grada gdje je potres napravio najveću štetu i u ovome trenutku je veliki rizik živjeti na tome području dok potresi i dalje traju.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79