(VIDEO) Gradonačelnik Petrinje: Umrlo je jedno dijete u potresu

Gradonačelnik Darinko Dumbović potvrdio nam je da je u potresu u Petrinji poginulo dijete.

Gradonačelnik Darinko Dumbović potvrdio nam je da je u potresu u Petrinji poginulo dijete. Kako kaže, pola grada je razrušeno. Područje Petrinje nešto iza podneva pogodio je potres od 6,2 po Richteru, javlja EMSC.

Ovo je strašno. Ima mrtvih, ima ozlijeđenih. Vidjeli smo jedno dijete da je poginulo na trgu. Centar Petrinje je uništen. Naših sedam

inženjera je ostalo zatrpano u ovoj zgradi, ali smo ih uspjeli izvući. Ovo je katastrofa, šaljite svu pomoć koju imate. Šaljite nam mehanizaciju, ulice su zakrčene – rekao nam je jedan od inženjera koji je otišao procjenjivati štetu.

– Sad smo u parku u centru grada, jedva smo živu glavu izvukli, svi smo se natukli. Centar grada je totalno porušen, vatrogasci su maloprije izvlačili čovjeka i dijete koji su zapeli u autu preko puta nas. Mislim da su dobro. Čujem da ima mrtvih – rekla nam je jedna stanovnica Petrinje.

– Bili smo nas četvero u poslovnom prostoru u centru, a onda je odjednom počelo padati. Malo mi je noga natučena, ali glava i ramena su srećom u redu. Srećom, djeca su živa i neozlijeđena. Čovjek i dijete koji su zapeli u autu su bili živi kad su ih odvozili u bolnicu – kaže nam stanovnica Petrinje prenosi 24Sata.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79