(VIDEO) Grupa “Pravda za Davida” stigla ispred VSTV-a: Očekuje se veliki broj ljudi

U Sarajevu se danas u 11.55 sati, pred zgradom pravosudnih institucija, očekuje dolazak nekoliko stotina građana iz više gradova Bosne i Hercegovine. Dolazak autobusa najavljen je iz Velike Kladuše, Lukavca, Banje Luke, Tuzle…

Stotinjak članova grupe “Pravda za Davida” stigli su u Sarajevo kako su i najavili, da se priključe protestima ispred pravosudnih institucija BiH.

 “Dolazimo iz Banja Luke, članovi smo neformalne grupe “pravda za Davida”. Krajnje je vrijeme da se svi narodi u BiH podignu i dignu glas protiv svega što se dešava. Prevršilo je svaku mjeru. Funkcija koja bi trebala biti ogledalo morala da se toliko kriminalizovala, prešlo je svaku mjeru. Vjerujem da će ovi protesti brem inicirati rekaciju Visokog predstavnika i ostalih predstavnika međunarodne zajednice”, kazao je jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Podsjećamo, protesti su najavljeni nakon što je u medijima objavljen video snimak o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije u korupcijsku aferu „potkivanje“ prenosi RadioSarajevo.

 

(FOTO) Pušio cigaretu pa se bacio pod kamion

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments