(VIDEO) Hadžifejzović razgovarao s ocem nestalog Mateja: Nadam se da ću ga opet zagrliti!

Nevjerovatno otvoren, ljudski, iskren i emotivan razgovor Senada i Nenada sinoć u programu Face TV. Prenosimo detalje intervjua.

Ovo je košmar! Živim za danas, molim Boga za sutra, da nađem svog Mateja! Nadam se da ću opet zagrliti Mateja; ako Bog odluči drugačije, nosit ću svoj križ!

U stalnom sam kontaktu s MUP-om Srbije. Postoji dosta dezinformacija u javnosti! Samo jedno mi je važno: da nađem svog sina. Živim u nadi da ću ga pronaći!

Senad: “Gdje je ta crna rupa koje nema na snimku?”

Nenad: “Dvije su: izlazak iz bara koji nije snimljen i druga je spuštanje Mateja s terase visine 15 metara, s koje postoji mogućnost da padneš. Rekli su mi da je moguće izaći, a da te kamere ne vide. Zadnji signal mobitela koji je dao prema satelitu je kod ostrva koji je u blizini njegovog izlaska iz objekta. Mobitel može dati signal jedino ako je na površini. To mi vraća nadu. Policija sve obrađuje stručno; imali smo sastanak i očekujem nove informacije uskoro. Stalno razmišljam koji su razlozi, zašto je trčao, zašto je zaustavljao taksi… To mi je ukazalo da je Matej otišao i vratio se u lokal. Pokušao je ući u taksi prvo na zadnja pa na prednja vrata, a taksista mu je rekao da nije slobodan.

Prošlo je 20 dana od njegovog nestanka. Prvi put sam se u policiji sreo sa ženom koja se predstavila kao Matejeva djevojka i plakala je. Bila je izložena prozivkama; sama se prijavila policiji. Samo me zanima da pronađem Mateja! Ovo je košmar; živim za danas, molim Boga za sutra da ga nađem.

Ni ja ne mogu shvatiti kako mogu živjeti sa ovim, ali to je naš križ. Moram živjeti zbog ostatka porodice. U Beogradu sam i pokušat ću sve uraditi da se ovo riješi. Raspitivao sam se kod prijatelja u Splitu i za Mateja imaju samo riječi hvale: lijep, pametan, vrijedan. Ponosim se Matejem. Bio je ponosan, radio je, studirao, polagao ispite, sportista. Ne znam zašto se ovo moralo desiti. Nadam se da ću ga opet zagrliti; ako Bog odluči drugačije, nosit ću svoj križ.”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79