(VIDEO) Halilović otkrio da li je Gačić imao pomagače!

Mevludin Halilović, komesar MUP-a Kantona Sarajevo, u „Vijestima u 7“ Hayat TV komentirao je, između ostalog najveću potjeru za Edinom Gačićem. Osim toga govorio je i odluci Nezavisnog odbora za izbor i reviziju komesara koji je dao negativnu ocjenu za njegov rad, ali i o motivima Nezavisnog odbora za takvu ocjenu.

– U svakom slučaju sam završetak ovakve akcije govori da je lice bilo spremno upotrijebiti vatreno oružje odnosno da se nije planiralo predati policiji. Potjera je pokazala svu težinu pretresa terena, njegovu nepristupačnost posebno ako se zna da sa druge strane imamo lice koje je spremno izvršiti i najteže krivično djelo – kazao je komesar.

Na naše pitanje da li ima indicija da je Gačić imao pomagača, komesar Halilović je odgovorio:

– Naša saznanja ukazuju da nije imao pomagače. Naime, radi se o licu koje se nakon likvidacija koje je počinio kretalo od Suhodola do Lepenice odnosno od općine Konjic do Kiseljaka. Nije koristio nikakva tehnička sredstva niti je imao pomagače. U to smo sigurni!

S druge strane, Nezavisni odbora za izbor i reviziju komesara dao negativnu ocjenu za njegov rad. Halilović je govorio i o tome, ali i motivima Nezavisnog odbora za takvu ocjenu.

– Bio je to jedan od ružnijih trenutaka u mom životu. Pored radosti jer smo riješili jedan kompliciran zadatak i da građani mogu da odahne, ta informacija me vratila u neki period kada se nisam osjećao sigurno u smislu da postoji vladavina prava. Sve je bilo smišljeno. Iskoristili su mogućnost za takvu analizu odnosno ocjenu jer su znali da ja neću biti na toj sjednici. Tako su željeli okrenuti javnost protiv mene kao policijskog komesara odnosno i da bi opravdali svoj politički pamflejt. Neposredno prije sjednice pojedinici članovi pozivali su medije kako bi tako pridobili javnost protiv mene kao policijskog komesara. I slučaj Memić se pokušavao tokom predizborna kampanje jedne političke partije maksimalno iskoristiti odnosno da bi se i na takav način pokrenuo postupak protiv mene. Od tada rade sve, izmišljaju stvari kako bi me diskriminirali – dodao je komesar.

Na pitanje da možda iza pokušaja njegove smjene stoji stranka Narod i pravda i Elmedin Konaković, Halilović je naglasio da su donedavno iz te stranke samo dolazile pozitivni stavovi o njemu.

– Ranije su mi iz redovima te stranke govorili da sam veliki profesionalac i puno toga drugog, pozitivnog. Postoje oni koji iz sjene rade kako bi nešto napravili odnosno poslali neku pogrešnu sliku. U narednom periodu, kada dobijem obrazloženje, javno ću se očitovati o svemu. Ovo je ispunjavanje želja pojedinaca kako bi ovladali sigurnosnim sisitemom u Kantonu Sarajevo. Ukazat ću da je sve bilo smišljeno, da ima političku pozadinu, da tu postoje lični interesi pojedinaca – kazao je komesar Halilović za Hayat TV.

Građani Sarajeva o komesaru Haliloviću imaju samo riječi hvale što možete čuti i u video prilogu. Pogledajte gostovanje ministra Halilovića u „Vijestima u 7“ Hayat TV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79