(VIDEO) Haos u Ljubljani se nastavio: Demonstranti sinoć pokušali upasti u prostorije N1 televizije

Grupa demonstranata u Ljubljani pokušala je sinoć ući u redakciju N1 Slovenije, a jedan od nasilnika je razbio i staklo na vratima redakcije. U neposrednoj blizini redakcije bačen je i suzavac koji se proširio i u prostorije N1.

Prenos četvrtog protesta na Trgu republike u Ljubljani, koji je ekipa pratila uživo na web stranici n1info.si, moralo je biti obustavljeno. Pojedini demonstranti pokušali su provaliti u prostorije N1, a novinari su uspjeli spriječiti ulazak u redakciju u posljednji čas.

Nakon pokušaja ulaska u redakciju, morali su zaključati vrata kako bi osigurali sigurnost tima. Prije toga, demonstranti su napali i jednog snimatelja na putu.

Protivnici vladinih mjera okupili su se i sinoć, četvrtu sedmicu zaredom, na Trgu republike u Ljubljani. Demonstranti, koji su bili na Trgu republike, tvrdili su da je ovaj put bilo manje ljudi jer je policija blokirala dolazak 30-ak autobusa u glavni grad Slovenije. Ljubljanska policija potvrdila je za N1 da je već privela jednu osobu, repera Zlatana Čordića – Zlatka. Policija je u jednom momentu počela koristiti vodene topove i suzavac nakon što demonstranti nisu poslušali naredbu da se raziđu, javio je reporter N1 Slovenija.

Uprkos ograničenju kretanja u nekim dijelovima Ljubljane, Bleda i okolice Brda kod Kranja, protivnici vladinih mjera pozvali su na proteste, koji su počeli u 15 sati, na Trgu republike, gdje se isprva mogla vidjeti samo šačica ljudi.

Jake policijske snage osiguravale su skup koji nije bio prijavljen, piše N1 Slovenija. Iako su pozivali učesnike da se raziđu, to nisu učinili. Naknadno je policija koristila vodene topove, suzavac i druga sredstva kako bi rastjerala demonstrante.

Prema izvještaju policije, demonstranti su ozbiljno prekšrili javni red. Bacali su razne predmete na vozila i policajce. Ugrozili su i željeznički nadvožnjak zbog čega je bio obustavljen željeznički saobraćaj.

Privedeno je ukupno 25 osoba. Dvije osobe zatražilke su ljekarsku pomoć zbog udisanja suzavca, a šest policajaca je lakše povrijeđeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79