(VIDEO) Haotično stanje u Bihaću: Više migranata od stanovnika!

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam informacije sa terena Unsko-sanskog kantona.

Građani grada na Uni, u panici, svakodnevno pokušavaju pronađi put kako bi svoj život u Bihaću učinili koliko toliko sigurnim, za sebe i svoje porodice. Stanovništvo Unsko-sanskog kantona na ulici traži rješavanje migrantske krize. Najavljuju blokade migrantskih centara ako država odmah ne počne rješavati problem

Naša ekipa, kamerama zabilježila je kako izgleda centar Bihaća, gdje trenutno boravi više migranata nego stanovnika ovog grada.

Pogledajte kako je sve izgledalo danas u Bihaću.

Nepodnošljiva situacija za građane i migrante u Bihaću.

Tri godine traje migrantska kriza u Unsko- sanskom kantonu, tri godine traju apeli građana da se sigurnosno pitanje što prije riješi jer im prisustvo migranata, kako su u više navrata rekli, zagorčava život. Protest koji je u subotu navečer održan u Bihaću, okupio je svega nekoliko stotina građana koji su došli iz svih dijelova kantona, Bužima, Cazina, Ključa, ali ih je najviše bilo iz Velike Kladuše. Više i od građana Bihaća.

A na terenu je stanje i dalje kaotično. Humanitarna katastrofa prijeti migrantima koji se nalaze između Republike Srpske i USK jer nisu u ničijoj nadležnosti. Ako se tome doda da autobusi puni migranata svakodnevno dolaze na entitetsku liniju razgraničenja gdje ostaju zarobljeni.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79