(VIDEO) Hazim se*sualno nasrnuo na djevojku iz Maroka, migranti upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne povrede

(VIDEO) Hazim se*sualno nasrnuo na djevojku iz Maroka, migranti upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne povrede


Prije nego je izboden, Bišćanin Hazim Majetić je dvaput fizički napao migrante, saznaje Istraga.ba.

https://youtu.be/63ahbHsGI9s

Kada je fizički nasrnuo na djevojku iz Maroka, tražeći seks, migranti su upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne povrede. Majetović je, prethodno, od njih naplaćivao korištenje napuštene kuće u tom bihaćkom naselju. Sve su to utvrdili i pripadnici MUP-a USK-a, što je navedeno u izvještaju dostavljenom Tužilaštvu tog kantona.

“Utvrđeno je da su migranti Fatim Maydobi i njen suprug boravili u napuštenoj kući gdje je kod istih došao oštećeni Majetić Hazim i koji je fizički napao Fatim Maydobi iz razloga što njen suprug istom nije davao novac, a koji su mu, po izjavama, davali ranije. U pokušaju da odbrani svoju suprugu, drugoprijavljeni je stupio u fizički kontakt sa oštećenim nakon čega je oštećeni napustio kuću”, piše, pored ostalog, u Izvještaju MUP-a USK.

Nakon što je Majetović otišao iz kuće, tu je došao još jedan Marokanac koji je donio hranu Fatim Maydobi i njenom suprugu. Međutim, Hazim Majetić se ponovo vratio u napuštenu kuću i ponovo se sukobio sa migrantima, nakon čega ga je Marokanac koji je donio hranu ubo kuhinjskim nožem. Marokanci su, potom, Majetića izgurali iz kuće a na ulici su mu pomoć pružili stanovnici tog naselja. Prilikom uviđaja, pripadnici MUP-a USK-a su pronašli nož kojim je uboden Majetović.

Podsjećamo, brojni mediji u BiH su izvijestili da je Majetović “još jedna žrtva migranata” koji siju strah ulicama Bihaća. Istraga je prvog dana objavila da su migranti izjavili da je Majetović se*sualno uznemiravao jednu od migrantica koje su živjele u tom naselju. Sve je to sada potrđeno u izvještaju MUP-a USK. Hazim Majetić je, objavljivali smo, osoba koja ima policijski dosje. On je 2010. godine hapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu.

Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina. Kasnije je osuđivan i za nasilničko ponašanje. Sve osude su mu izbrisane iz kaznene evidencije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija