(VIDEO) Hazim se*sualno nasrnuo na djevojku iz Maroka, migranti upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne povrede

Prije nego je izboden, Bišćanin Hazim Majetić je dvaput fizički napao migrante, saznaje Istraga.ba.

Kada je fizički nasrnuo na djevojku iz Maroka, tražeći seks, migranti su upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne povrede. Majetović je, prethodno, od njih naplaćivao korištenje napuštene kuće u tom bihaćkom naselju. Sve su to utvrdili i pripadnici MUP-a USK-a, što je navedeno u izvještaju dostavljenom Tužilaštvu tog kantona.

“Utvrđeno je da su migranti Fatim Maydobi i njen suprug boravili u napuštenoj kući gdje je kod istih došao oštećeni Majetić Hazim i koji je fizički napao Fatim Maydobi iz razloga što njen suprug istom nije davao novac, a koji su mu, po izjavama, davali ranije. U pokušaju da odbrani svoju suprugu, drugoprijavljeni je stupio u fizički kontakt sa oštećenim nakon čega je oštećeni napustio kuću”, piše, pored ostalog, u Izvještaju MUP-a USK.

Nakon što je Majetović otišao iz kuće, tu je došao još jedan Marokanac koji je donio hranu Fatim Maydobi i njenom suprugu. Međutim, Hazim Majetić se ponovo vratio u napuštenu kuću i ponovo se sukobio sa migrantima, nakon čega ga je Marokanac koji je donio hranu ubo kuhinjskim nožem. Marokanci su, potom, Majetića izgurali iz kuće a na ulici su mu pomoć pružili stanovnici tog naselja. Prilikom uviđaja, pripadnici MUP-a USK-a su pronašli nož kojim je uboden Majetović.

Podsjećamo, brojni mediji u BiH su izvijestili da je Majetović “još jedna žrtva migranata” koji siju strah ulicama Bihaća. Istraga je prvog dana objavila da su migranti izjavili da je Majetović se*sualno uznemiravao jednu od migrantica koje su živjele u tom naselju. Sve je to sada potrđeno u izvještaju MUP-a USK. Hazim Majetić je, objavljivali smo, osoba koja ima policijski dosje. On je 2010. godine hapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu.

Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina. Kasnije je osuđivan i za nasilničko ponašanje. Sve osude su mu izbrisane iz kaznene evidencije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79