(VIDEO) Hiljade gostiju na Čevljanskom polju na najpoznatijoj bh. koridi

Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja – Srbije, Hrvatske i Crne Gore, danas je doputovalo na Čevljansko polje kako bi prisustvovalo 72. tradicionalnoj koridi.

Sve je spremno za jedan od najvećih bosanskih teferiča i sve se odvija po programu. Brojni posjetioci još pristižu na Čevljanoviće iz minute u minut, saopćili su organizatori.

Jučer su obavljene pripremne aktivnosti za glavni program koji će biti realiziran danas, kao i nekoliko probnih polufinalnih borbi bikova, prenosi Fena.

Organizatori su gostima pripremili su bogat program i zabavne sadržaje kako bi uživali i opustili se pred i najiščekivaniji dio dana – udarnu borbu Čevljanske koride, u kojoj će se boriti bikovi Medonja, čiji je vlasnik Habib Bjelić Habibić iz Olova, i Peran Rešada Porče iz Visokog.

Voditelj i komentator današnjeg sportskog nadmetanja bikova bodača je, opet tradicionalno, Milenko Srdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79