(VIDEO) Hrabri vatrogasci se satima bore sa požarom: Objekat nema hidrant?

Prema posljednjim informacijama s terena, čini se da su vatrogasci uspjeli staviti pod kontrolu požar koji je jutros izbio u pijaci Heco, koja se nalazi u sarajevskom naselju Stup. No, vatra još uvijek nije u potpunossti ugašena.

Iako se u početku činilo da će se s vatrom, koja je prema informacijama koje smo prvobitno dobili iz Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) izbila na jednom boksu, vatrogasci dosta brzo izboriti, to se nije desilo.

Vatrena stihija ubrzo se proširila pa je uz prvobitna dva vozila koja su upućena na mjesto požara u ispomoć poslano još jedno vozilo.

No, ni to nije bilo dovoljno, pa su poslana još dva vozila čime je broj vatrogasnih vozila povećan na pet, a uskoro su na raspolaganje stavljeni i svi vatrogasni resursi u Kantonu Sarajevo. Trenutno je na terenu više od 15 vozila.

Dodatni problem za vatrogasce predstavlja i to što na toj lokaciji nema hidranta tako da se voda mora dopremati cisternama. Kako nam kažu iz PVB KS, preduzeće “Rad” je stavilo na raspolaganje svoje cisterne. Također, u gašenju učestvuju i dobrovoljna vatrogasna društva.

Borba s plamenom traje već tri sata, a na kraju je požar uspješno stavljen pod kontrolu. Iz zgrade i dalje suklja gusti crni dim, s obzirom da je u pijaci veliki broj skladišta s raznom robom, a i vatra još uvijek tinja na nekim mjestima.

Na svu sreću, u požaru nije bilo povrijeđenih osoba.

Kako možemo vidjeti na fotografijama i videozapisima, šteta na samom objektu je ogromna i sigurno će se mjeriti u velikim iznosima.

Uzroci i okolnosti pod kojima je došlo do požara bit će poznati nakon obavljenog vještačenja piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79