(VIDEO) Huligane hvatali kao na traci

Crne uniforme“ Policijske stanice Novi Grad, zajedno sa kolegama iz drugih policijskih uprava, u srijedu su imali pune ruke posla, jer su u bh. prijestonici skoro u isto vrijeme igrali svoje utakmice Željezničar i Sarajevo. Iste noći u klasičnoj sačekuši na autoputu kod Sarajeva, napadnuti su navijači Zrinjskog – „Ultrasi“ pa naši domaćini s kojima je boravila ekipa „Avaza“ nisu imali vremena za predah. Najkraće rečeno, hapsili su kao na traci.

Nadzorne kamere

Skoro sve raspoložive snage sarajevske policije dignute su na noge pa je ubrzo stavljena pod kontrolu situacija na autoputu. Kako saznajemo, istražitelji su operativnim radom na terenu, ali i zahvaljujući snimcima s nadzornih kamera, vrlo brzo identifikovali huligane koji su napravili haos na autoputu. Već nakon prvih hapšenja, počinioci su „propjevali“ pa je i to olakšalo posao policajcima. Mladić nije imao dokumenta

Mladić nije imao dokumenta Foto: (M. Tabaković)

Šef smjene alarmirao je naše domaćine te im prosljedio identitet i adresu huligana K. H. (identitet poznat redakciji), koji je označen kao jedna od organizatora sačekuše „Ultrasima“. Traže ga njihove kolege s Ilidže, na čijem području se i dogodila žestoka tuča u kojoj su letjele baklje, kamenice i sve što im je došlo pod ruku. Dolazimo pred kuću u Boljakov Potok.

U prizemlju starija žena govori da je u potkrovlju K. H. Vrata otvara njegov mlađi brat, koji zbunjeno govori da ne zna da li je u kući… Iskusni policajci čuju kako K. H. iz spavaće sobe šapće bratu da kaže da nije u kući i tu mu je bio kraj. Policajci ulaze i u krevetu u pidžami zatječu huligana.Pretres vozača na Debelom brdu

Pretres vozača na Debelom brdu Foto: (M. Tabaković)

Na pitanje zna li što ga traže iz PS Ilidža, nema odgovor, tvrdi da je spavao, prethodno radio… Oblači trenerku, čarape i tene pa pravac marica. Destinacija – PS Ilidža, gdje je u tim trenucima bilo kao na željezničkoj stanici. Navijači se privode gotovo svake sekunde, neke puštaju, neki su zadržani… Dok naši domaćini predaju H. K. kolegama s Ilidže, ispred stanice vidimo tri demolirana kombija pored kojeg stoje napadnuti „Ultrasi“.

Krpili rupe

Neki od njih, u očaju, traže kartone po smeću i parku, te selotejpom pokušavaju zakrpiti rupe, gdje su nekada billa stakla. Valja se vratiti kući, a već je hladno. Šef smjene šalje tri nova naloga za privođenje. Policajci kucaju i zvone na dvije adrese na Alipašinom Polju C-Faza, pa potom u Švrakinom Selu, ali niko ne otvara.

„Ultrasi“ pored razbijenih kombija

„Ultrasi“ pored razbijenih kombija Foto: (M. Tabaković)

– Ne mogu nigdje pobjeći, znamo ko su, a isto im je, bili večeras ili ujutro privedeni – zaključuju naši domaćini dok nas ispraćaju skoro u zoru.

Dedo se prevrnuo s Fiatom

Policajci poslije utakmica nisu stigli ni radužiti opremu za obezbjeđivanje utakmica, a već je stigla dojava da se vozilo prevrnulo u naselju Švrakino Selo. Uz svjetlosne i zvučne signale stižemo za nekoliko minuta na lice mjesta, gdje zatječemo građane i Fiat Punto, koji je prevrnut na bok. Vozač, starije životne dobi, već je s vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Vozilo se prevrnulo

Vozilo se prevrnulo Foto: (M. Tabaković)

Svjedok nesreće priča policajcima da je starac udario u potporni zid koji odvaja dvije ulice, nakon čega se prevrnuo. Kako saznajemo, dedo je zadobio lakše povrede, a uzrok nesreće je, najvjerovatnije, nepažnja, budući da nije bio pijan, prenosi Avaz.

Kontrole na Debelom Brdu

Tokom patroliranja najmnogoljudnijom općinom u Sarajevu obilazimo i Debelo Brdo, gdje zatječemo dva mladića koji piju pivo. Policajci ih upozoravaju da ne voze. U blizini kontroliraju i BMW-e u kojem se nalaze dva mladića i djevojka. Mladići nisu imali lične karte pa će putem pošte biti počašćeni prekršajnim nalozima. U trenucima dok su policajci češljali BMW-e, užurbano nailazi Audi. Policajci ga upozoravaju. Nesavjesni vozač, umjesto hvala, ponovo je sitsnuo gas te turiranjem motora i škripom guma otišao. Tako će mu na adresu stići „čestitka“ od 400 KM, zbog narušavanja javnog reda i mira stvaranjem buke motornog vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79