(VIDEO) Huso na mjestu svog herojskog čina: Objasnio kako je spasio djevojčicu iz vode iako nije plivač

O herojskom podvigu mladog Huse Sinanovića ne prestaje da se priča. Sudbina je htjela da automobilom prođe u momentu kada je maloljetna djevojčica upala u nabujalu rijeku Bosnu na području naselja Semizovac.

Uprkos tome što ima strah od vode i nije dobar plivač, ušao je u rijeku i spasio promrzlu i iznemoglu djevojčicu.

– Zaustavio sam automobil i prišao ljudima da pitam šta se događa. Oni su mi pokazali na rijeku i vidio sam da voda nosi djevojčicu. Rekao sam ovim ljudima “hajde da je pokušamo spasiti” i potrčao prema obali rijeke. Djevojčica je govorila “Molim te, pomozi mi, odnese me”, a ja sam joj govorio da se smiri i da se ne plaši, priča Huso i dodaje:

– Nisam mogao da joj priđem nikako. Kako je nju voda nosila, ja sam tako trčao. Uzeo sam jednu dužu granu da probam da joj dodam da se uhvati. U jednom momentu sam joj uspio dodati granu, ali ona je bila toliko promrzla da nije mogla da je uhvati. Kako sam dalje nizvodno trčao vidio sam jednu vrbu i potrčao sam prema njoj. Uhvatio sam se za grane i ušao u vodu. Onim drvetom sam je primakao i uspio je uhvatiti za ruku i izvukao sam je na obalu, prepričao je Huso svoj herojski čin.

Kako kaže, ne zna odakle je djevojčica niti gdje je uopće upala u vodu, samo je čuo kad je policajcima rekla da ima 17 godina. Kaže da ga je nakon herojskog čina nazvao i daidža djevojčice.

Iz sarajevske policije su potvrdili da se dramatični događaj odigrao utorak u 14.20 sati.

Djevojčica je pregledana u Hitnoj pomoći gdje je ustanovljeno da nije zadobila povrede. Po nju je došao otac koji je odvezao kući.

Još jedna lijepa vijest privukla je pažnju mnogih.O herojskom podvigu mladog Huse Sinanovića ne prestaje da se priča….

Posted by NOVA BH on Wednesday, 29 December 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79