(VIDEO) I dalje nepoznato šta će biti sa 300 radnika

Septembar samo što nije, a još uvijek nema dogovora o sudbini 300 radnika u rudniku Omarska. Direktor prijedorskog Arselor Mitala Mladen Jelača kaže da ne može dati odgovor na pitanje šta će biti sa proizvodnjom od sljedećeg mjeseca.

Iz kompanije Arselor Mital je ranije poručeno da će od septembra doći do otpuštanja radnika i smanjenja proizvodnje, a razlog je stalna neizvjesnost dugoročne budućnosti rudarenja u Prijedoru. Od tada među radnicima raste nervoza i zabrinutost.

Predsjednik Sindikata Željko Tepavčević međutim kaže da pregovori idu u dobrom smjeru i da ne očekuje otpuštanja radnika.

“Već duže vrijeme postoji spor Arcelor Mitala i Vlade Republike Srpske oko transfernih cijena po kojima se ruda iz Prijedora isporučuje Mitalovoj Željezari u Zenici, a odnosi su se dodatno pogoršali i nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja prodaje državnih akcija Rudnika željezne rude Ljubija.

Ukoliko bi došlo do smanjenja proizvodnje u rudniku Omarska, to bi ostavilo veoma ozbiljne posljedice na privredu prijedorske regije, ali i na Željeznice Republike Srpske, prenosi BN.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79