(VIDEO) Ima 92 godine: Cijeli život radio, a samo dva dana radnog staža

U nedavnoj posjeti tatabrada.tv Snagovu, jednom od mjesta opštine Zvornik, manjeg bh entiteta Republike Srpske, snimili su nekoliko finih priča i upoznali mnogo ljubaznih insana.

“Dok smo se vozili, po prvi put u ovom mjestu, nismo znali šta da očekujemo i koliko god mislili pozitivno i nadali se lijepom, bi nam i ljepše i pozitivnije. Naši divni sagovornici a naročito gospodin Nerzudin Hajdarević, zahvaljujući kojem smo i došli u ovo mjesto odnosno pronašli naše sagovornike, sačekavši nas pored ceste, pokaza nam gdje tačno idemo i ko su naši današnji sagovornici.

Ukratko nam opisa ljude kod kojih idemo a natenane nam objasni koje je mjesto u pitanju, koji zaseok, i po čemu je bilo poznato… te tako tokom naše poduže vožnju saznasmo i historiju ovog mjesta. Iz Donjeg Snagova i našeg sagovornika Siska zaputismo se u Gornje Snagovo kod brace Sarajlića ali i djeda Ismeta Hajdarevića koji ima preko 90 godina i veliko životno iskustvo.

Djedo ima veliko bogastvo, a to su njegova unučad i praunučad ali i djeca koja djedu paze i maze i koji je iako bez penzije bogat čovjek i nikada mu ništa ne fali, Bogu hvala.” – stoji u opisu priloga ove televizije.

Poslušajte još jednu, životnu priču ovaj put djede Ismeta iz Gornjeg Snagova, koji se dosta šalio sa nama ali i mnogo zanimao za nas, naše porijeklo ali i mjesto odakle dolazimo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79