(VIDEO) Ima li likvidacija Kapidžića veze sa ranjavanjem jednog od osumnjičenih, Kurtićem – koji je sebi oduzeo život!?

“Nisam šmeker!” Tim je riječima i bahatim tonom odgovorio Amel Kurtić na pitanje policajaca koji su ispitivali okolnosti njegovog ranjavanja 9. novembra 2018. godine u sarajevskom naselju Stup.

Te večeri nepoznata osoba pucala je u Kurtića koji se vraćao sa treninga kojeg je upravo bio obavio u fitness centru OXIDE GIM.

Policiji je 24-godišnji Kurtić bio, kako se to uobičava reći,  “odranije poznat”, svakako ne po dobru. Policajci koji su ga saslušavali nakon što se oporavio od ranjavanja, bili su potpuno sigurni da je morao vidjeti lice osobe koja je pokušala to. Kurtić i nepoznati muškarac mimoišli su se ispred fitness centra nekoliko sekundi prije nego što mu je u leđa pucao, a potom sa dva metka ga namjeravao dokrajčiti.

Samo zahvaljujući izuzetnoj fizičkoj snazi i konstituciji Kurtić je izbjegao najgore.

Istraga o ovom slučaju nije daleko odmakla, kako je objašnjavano zbog “nesuradnje oštećene strane”, propucanog Kurtića koga su izrešetanog, ali pri svijesti, pronašle njegove kolege i poznanici iz teretane i hitno prebacili u bolnicu.

Nakon više od pola godine, ove subote, tijelo Amela Kurtića pronađeno je u okolini Konjica. Bio je lišen žuvota. Prema krakim navodima policije Kurtić je odužeo sebi život.

Kurtić je, zajedno sa dvojicom svojih poznanika, Alemom Šojkom i Arminom Iglicom, bio osumnjičen za likvidaciju mladića Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija, koje je izvršeno prehodnog dana. Kapidžić je ustrijeljen isped svoj kuće u ranim večernjim satima.

Policija je nakon nekoliko sati ušla u trag osumnjičenim Šojki i Iglici i lišila ih slobode, trećeosumnjičeni Alem Kurtić je sam sebi presudio.

Ponavljamo, policija, ali i ljudi bliski Kuriću, uvjereni su da je on vrlo dobro vidio lice revolveraša i da ga svjesno i planski nije htio “odšmekati” tj. identificirati. Kako se, i da li se uopće u ovaj niz događaja uklapa u likvidaciju Ammara Kapidžića koje je ozbiljno uznemirilo javnost u Sarajevu, trebalo bi se saznati što je skorije moguće prenosi Slobodna-Bosna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79