(VIDEO) Incident ispred suda u Hagu: Muškarac došao s transparentom podrške Mladiću

Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) u Hagu danas će izreći konačnu presudu bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske RS Ratku Mladiću, nepravosnažno osuđenom na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini. Zločinac Mladić je 22. novembra 2017. proglašen krivim za deset od 11 tačaka optužnice.

Jedna od osoba ranije je isticala transparente u znak protesta protiv Suda u Hagu. Naime, ispred zgrade Mehanizma osoba koja nije htjela da se predstavi medijima je ipak kazala da je tu u znak protesta “zbog nepravde” ovog suda. Na fotografiji piše: “Alija & Bill = Srebrenica & deal”.

Transparentom sa kojim stoji ispred Haga, on poručuje da je ovo sud nepravde. Na ovo su reagirali aktivisti i porodice žrtava iz Bosne i Hercegovine koji su trenutno prisutni ispred suda.

Njemu je Nihad Aličković, ispred inicijative “AntiDejton” pokreta pokušao oteti transparent i natjerati ga da se skloni.

Muškarac se nije želio predstaviti, međutim i prije četiri godine na izricanju prvostepene presude je bio tu i iskazivao podršku ratnom zločincu.

Radi se o istoj osobi koja je prilikom prvostepene presude navodno prijetila pištoljem okupljenim ispred suda u Hagu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79