(VIDEO) Incident na GP Brod: Granični policajac razbio telefon zbog koronatesta

Jučer oko 12 časova na graničnom prijelazu Brod dogodio se incident u kojem su učestvovali pripadnici Granične policije i jedan državljanin Švicarske.

Kako piše portal Crna Hronika, sukob i fizički nasrtaj policijskih službenika na stranog državljanina se dogodio nakon što je ovaj odbijao prekinuti snimanje mobilnim telefonom.

Saznajemo da se radi o Borche Stojanovu koji živi u Švicarskoj. On je u Bosni i Hercegovini želio posjetiti sestru i zeta, ali nije bio upoznat sa mjerama i naredbama na snazi, te nije imao test na koronavirus pri ulasku u našu zemlju.

Nakon što je upitao gdje može uraditi test, kako bi mu ulazak u BiH bio odobren, policijski službenik je počeo galamiti i pljuvati državljana Švicarske, kako su otkrili iz porodice za portal Crna Hronika. Potom je mobilnim telefonom počeo snimati službenika, što je dovelo do kulminacije sukoba.

Na snimku se vidi naguravanje Stojanova sa više pripadnika granične policije i otimanje mobitela, ali se i čuju pozivi upomoć. Stojanov je onima koji su se zatekli na graničnom prijelazu govorio i da snimaju šta se dešava, ali se niko nije usudio.

U 19:30 istog dana Stojanov je bio saslušan u PU Brod, a navodi da nije dobio nikakvu kaznu, odnosno prekršajni nalog. Njegova porodica kaže da namjerava da tuži policijske službenike za ozljede, kao i za uništavanje privatnog vlasništva, s obzirom da je prilikom naguravanja stradao mobilni telefon.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79