(VIDEO) Incident u Albaniji: Vlasnik restorana napao turiste, reagirao Edi Rama

Nakon što se pojavio snimak bijesnog vlasnika restorana iz Albanije, u kojem napada španske turiste i razbija im šoferšajbnu, reagirao je i premijer Edi Rama.

Rama je na svom Facebook profilu napisao kako će agresivni Albanac koji je učestvovao u ovom incidentu biti kažnjen.

– Nasilnik koji je napao naše španske prijatelje prekršio je sveti kod albanske gostoljubivosti, osramotivši nas sve. Izvinili smo se španskim turistima i oni će doći ovdje opet – napisao je Rama.

Podsjetimo, incident se dogodio prošle sedmice u Porto Palermu na jugu Albanije, prenosi Telegraf. Video koji je snimljen iz automobila, koji su unajmili španski turisti, prikazuje čovjeka kako uporno pokušava razbiti staklo i obračunati se s njima.

Španski mediji prenose da su u automobilu bili Eugenio Galdon i njegova porodica, koji su putovali s lokalnim vozačem i vodičem. Oni su, navodno, napustili restoran u kojem su ručali nakon što je vlasnik postao agresivan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79