(VIDEO) Incko ne može smjenjivati, on je ikebana koja služi za prepadanje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska pratiti Srbiju kada je riječ o Kosovu, kao i da ne podržava da “visoki predstavnik smjenjuje bilo koga i da ta praksa u Republici Srpskoj neće proći”.

Dodik je rekao novinarima u Tirani, povodom ohrabrenja koje je visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) dobio od ambasadora nekih zemalja u Vijeću sigurnosti UN-a da koristi bonska ovlaštenja, da to ne znači ništa.

– Njega ohrabruju i ranije su ga ohrabrivali, to ne znači ništa. Valentin Incko ne može smijeniti, to je prošlo vrijeme. Kakvo smjenjivanje? Šta ako smijeni, ako mi kažemo da ne dolazi u obzir, šta će onda, koga da smijeni? – upitao je Dodik.

On je istakao da, na kraju krajeva, to nije bila odluka Vijeća sigurnosti UN-a.

– Nema odluke Vijeća i to su posljednji pokušaji ovih koji su špekulirali ili pokušali da naprave sistem koji su oni zamislili u BiH i sada ga uporno brane, pa i silom. To je slična priča kao kada nam govore kako treba zabraniti negiranje navodnog genocida u Srebrenici – istakao je Dodik.

On je upitao, ako se to desilo, zašto se brani na taj način. Istakao je da su “mogli sada smijeniti neke ljude koji tamo (u Sarajevu) drže šest mjeseci vlast – i neće”.

– Ja ne podržavam bilo koga da smjenjuje i u Republici Srpskoj ta praksa neće proći. Da bi neko bio relevantan u smislu odluke da neko bude smijenjen, mora se objaviti u Službenom glasniku Republike Srpske da je Milorad Dodik ili neko smijenjen. A šta ako mi ne objavimo tu vrstu priče, šta je onda donio? To smo ga naučili već ima 10 godina da ne smije ništa uraditi. Neka proba – istakao je Dodik.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

U posljednjih 15 dana Dodik se sreo sa Top 3 srpskih neprijatelja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79