(VIDEO) Intervenisala i policija: Starica pozvana da primi vakcinu, pa istjerana iz ordinacije

O malverzacijama prilikom podjele vakcina, odnosno prilikom masovne imunizacije stanovništva koja se ionako ne odvija zadovoljavajućom dinamikom, portal Crna Hronika je pisao u nekoliko navrata. Posebno je haotična situacija u Tuzlanskom kantonu, gdje je i sam ministar zdravstva priznao da su prisutne zloupotrebe.

Portal Crna Hronika otkriva: ,,Štele” za vakcinu i u Domu zdravlja Tuzla!

Dokaz prisutnosti malverzacija je i sljedeća priča koja dolazi iz Čelića, piše Crna Hronika.

Izvjesni Nedžad koji je vlasnik i urednik YouTube kanala “Živa istina”, postavio je video uradak u kojem je detaljno objasnio kakva drama se odigrala u čelićkom Domu zdravlja.

“Moja majka, kao i mnogi drugi, je bila naručena za vakcinu protiv Covid-19 i rečeno joj je da dođe danas, u petak (11.06) iza 13h. Ženu od 78 godina, koja je preživjela dva moždana udara i koja je šećeraš 37 godina nekako sam izvukao iz kuće, doveo u dom zdravlja. Međutim, kada smo došli rečeno nam je da nema više vakcina?” – započeo je svoje svjedočenje ogorčeni sin.

Nije mu bilo jasno kako vakcine mogu nestati i da ih ne bude onda kada se naručena osoba pojavi u zadanom terminu vakcinacije.

Podsjećamo, kantonalni ministar zdravstva Božo Jurić je za jednu tuzlansku TV kuću izjavio da se “u principu pokuša pozvati neko drugi sa te liste ili ako je u čekaonici ili ako je neko najbliže i najbrže može reagirati”. Iako je opisana praksa čudna, trebala bi da važi samo u slučaju da se niko ne pojavi u tom terminu.

Nečuveno do sada u BiH: Ministar u Tuzli priznao da se vakcinišu ljudi koji nisu prioritet? (VIDEO)

Međutim Nedžad za svoju majku tvrdi da je bila u naznačenom vremenu u ordinaciji, ali ga je zaprepastilo ono što se tada odigralo. Kako prenosi Crna Hronika, medicinska sestra mu je rekla da se mogu dogovoriti između sebe ko će primiti vakcinu kada je u čekaonici ugledala više osoba. Neke od njih su bile mlađe, pretpostavljajući da nisu ni spadale u prioritetne skipine.

“Prije nje su 4 mlađe osobe ušle i bez pregleda su primile vakcinu. Moja majka je ušla u ambulantu, zasukala rukav, a doktorica Aida ju je izbacila vani. Rekla je da će naknadno obaviještena.” – tvrdi urednik YouTube kanala “Živa istina”.

Kasnije je pokušao da priča sa direktorom i odgovornim osobljem u Domu zdravlja Čelić. Pogledajte kako se sve odvijalo kada je želio da čuje odgovor na postavljena pitanja.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79