(VIDEO) Irma Doglod za CH: “Kako i zašto je policajac nasrnuo na mene”

Redakciji portala Crna-Hronika javila se Zeničanka sa mjestom prebivališta u Modriči.

Irma Doglod svoj život nastavila je u Modriči, u kojoj svakodnevno radi i živi. Nemili događaj desio se 2.4.2021. godine u večernjim satima. Prilikom agresivnog pristupom službene osobe MUP-a u Modriči Irmi je slomljena ruka.

Cijeli nemili događaj opisala je Irma za portal Crna-Hronika.

“Sa svojom prijateljicom sam otišla u prostorije svoje poznanice, koja mi je dala ključeve jer u RS-u nije radilo ništa. Pa smo je zamolile da odemo tu. Nakon našeg nekog vremena koje smo oprovodile u privatnom prostoru. Neko je pokucao na vrata. Ali to nije bilo standardno kucanje. To je bilo lupanje kao da neko želi da provali.” – izjavila je Irma za naš portal.

Dolazak policije

“Nakon mog otvaranja vrata i izlaska vani, vlasnica prostora mi je rekla da zatvorim vrata i da zaključam. Vlasnica policiji nije dala ulazak bez sudskog naloga.

Ključ mi je bio u lijevoj ruci. Jedan policajac je povriječio put a drugi je nasrnuo na mene u namjeri da mi otme ključ iz ruke. Uvrtao mi je ruku u pokušao da mi otme ključ.

Naravno ja sam se otimala, pokušava sam da se otmem gdje je njemu skliznula desna ruka te me je uhvatio za grudni koš. Ja sam se naravno derala da me je uhvatio za grudni koš.” – izjavila je sagovornica za portal Crna-Hronika

Prekomjerna sila službene osobe

Policajac me je odgurnuo sa obje ruke u prsa. Sve to je gledalo 6 policajaca koji su stajali i nisu reagovali. Ne krivim te policajce koji mi nisu pomogli, ja razumijem da su i oni bili u stanju šoka u kojem sam bila i ja. Ni oni nisu očekivali da će doći do toga.

Moju prijavu neće niko da zaprimi u policijskoj stanici Modriča. Dobila sam razgovor sa zamjenikom, pa sam poslije toga otišla sa inspektorom koji je uzeo moju izjavu. Optuživali su me da lažem. Optuživali su me da to nije istina. Jednostavno nisu željeli da zaprime moju prijavu. 5 puta sam se vraćala u policijsku postaju, jednostavno nisu željeli da zaprime moju prijavu.

Samo želim da krivično odgovara policajac koji je meni nanio povrede

Nemam za sada podršku ni jedne državne institucije. Da sam ja ovo uradila vjerovatno bi odavno bila u zatvoru. Mislim da zakon u ovoj državi treba bude isti za sve a ne samo za pojedince. Imam čvrste dokaze. Imam svjedoke. Imam video sa nadzornih kamera koja je u tom trenutku sve snimila.

Takvi policajci đalju poruku da nema države. Da u ovoj državi može da radi svako ko šta želi ako ima uniformu. Čast izuzecima naravno.” – izjavila je Irma Dogolod za portal Crna-Hronika.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79