(VIDEO) Ispovijest: Zagrepčanka provela na respiratoru šest sedmica: Baš ničega se ne sjećam

Svjedočanstva onih koji nisu imali tu sreću da COVID prebole bez posljedica najbolje govore o kakvoj je bolesti riječ.

Zagrepčanka Tajana Jakić (42) zaražena je još u martu, ali i danas osjeća posljedice bolesti. Na respiratoru je bila čak šest sedmica, a tri su je puta vraćali u život, koji su joj na kraju spasila umjetna pluća.

Ispala kosa, dva nokta – posljedica je to višemjesečne borbe Tajane Jakić s koronavirusom, piše HRT.

“Portirka je pomogla suprugu da me uopće stave u kolica i nekako do odjela dovezu. Zadnje čega se sjećam je glas liječnice koja je rekla odmah je uspavajte i ja sam završila na respiratoru”, opisuje situaciju Tajana Jakić iz Zagreba.

Respiratoru koji je, kako kaže, prilika za novi život. Na tim je “plućima” disala 45 dana.
Zatajenje bubrega

“Doslovno sam ostala u šoku, nisam mogla vjerovati da je toliko vremena prošlo. Ničeg se ne sjećam, apsolutno, nego samo onog trenutka kad su me probudili i to je navodno bilo treći put kad su skinuli s respiratora. Tri puta su me i oživljavali, došlo je do zatajenja bubrega, pa sam trebala i dijalizu, u međuvremenu promjene kompletne krvi”, objasnila je što je sve preživjela.

Kašalj je još jedna posljedica bolesti COVID-19. Preboljeti je ne bi mogla bez cijelog tima zdravstvenih djelatnika koji su se bezuvjetno brinuli o njoj.

“Ne možete vjerovati da se netko toliko skrbi o nekome tko nije njegov. Mislim da toliko majka o djetetu ne skrbi koliko se oni tamo daju”, kaže Tajana Jakić hvaleći osoblje.

Dali su sve od sebe i njezini najmiliji koji su se trudili ostati jaki i biti podrška.
Poruka za sve

“Oni su stajali ispod prozora, bilo je to proljetno vrijeme, u biti sam ih čula, oni su viknuli odozdo “tu smo, samo da znaš”.

Uz nju su i dalje pa je i oporavak lakši. Svaki dan pomalo vježba kako bi vratila snagu.

Ima i poruku.

“Trebaju se nositi maske kao minimalno osiguranje, ajmo to tako nazvati. Jer posljedice zaista mogu biti ružne. Ja sam vidjela tamo i mlade i stare”, rekla je Tajana Jakić o boravku u bolnici za HRT.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79