(VIDEO) Iz infektivne klinike oteli tijelo preminulog rođaka zajedno s krevetom

Makedonski mediji javljaju da je tridesetak osoba upalo u strumičku infektivnu kliniku i otelo tijelo osobe za koju se sumnja da je preminula od koronavirusa.

Rođaci i prijatelji pacijenta, koji je preminuo u strumičkoj bolnici, nasilno su odnijeli tijelo sa bolničkim krevetom, stavili ga u svoje vozilo preko ograde bolnice i odnijeli kući.

To se dogodilo jučer ujutro nakon što je pacijent doveden na liječenje zbog otežanog disanja, malaksalosti i drugih popratnih bolesti. Slučaj je prijavljen policiji, piše Novamakedonija.com.

“Oko 9 sati na Infektivnu kliniku dovezen je pacijent zbog otežanog daha, visokog krvnog pritiska, malaksalosti, slabosti i nemogućnosti kretanja. Nakon davanja terapije, nakon 15 minuta, pacijent je preminuo. Njegova porodica, supruga i kćerka bili su prisutni dok je davana terapija. Sve je bilo po protokolu. Nisu poštovani protokoli za uzimanje tijela pokojnika. Velika grupa njihovih prijatelja i rođaka došla je u bolnicu i nasilno odnijela pokojnika iz Hitne pomoći. Pokojnika su odnijeli sa krevetom, kroz ogradu do dvorišta bolnice, gdje ih je čekao kombi i pokojnika su odnijeli kući”, kazao je Nake Gogov, direktor Opšte bolnice u Strumici.

Gotovo istovremeno, ispred zgrade suda u tim gradu potukle su se dvije grupe ljudi, a situacija se smirila tek poslije intervencije policije.

Na društvenim mrežama je osvanuo i snimak ovog incidenta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79