(VIDEO) IZ u Tuzli prodala zauzeto ukopno mjesto, porodica morala otkopati majčin mezar

Novinar Fatmir Alispahić je na Facebook stranici svoje emisije Defter Hefte objavio potresan snimak iz Tuzle. Kako navodi, na tuzlanskom mezarju Musafirovac sin je morao iskopati majčin kabur kako bi uvjerio Islamsku zajednicu da je ukopno mjesto zauzeto.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Dramatične scene na mezarju Musafirovac u Tuzli na kome su brat i sestra otkopavanjem majčinog kabura spriječili mafiju iz Islamske zajednice da mezar njihove majke proda kao slobodno ukopno mjesto.

Pogrebna mafija, prilikom podizanja okolice, pomjerila nišane udesno, kako bi prodala ukopno mjesto u kome se nalazi mejjit. Sin od mehrume tražio da Islamska zajednica kopa pored, i da se uvjeri da je tu kabur njegove majke. Kada je Islamska zajednica odbila, sin organizovao kopanje i naišao na majčin kabur i jamtahte, kako je i pretpostavljao, pola metra od podignute okolice. Pozvao je Islamsku zajednicu da se uvjeri šta radi (njihova) pogrebna mafija u namjeri da se dokopa ukopnog mjesta za prodaju.

Bujrum vam smjerni i skrušeni alimi, ne okrećite glavu od vašeg ogledala! Ovo je vaša lična karta! Objasnite narodu!

Da li će se – usljed ibadeta i posta – moći oglasiti s(k)rušena Islamska zajednica i tražiti halala od porodice Ahmetašević?”

Dramatične scene na mezarju Musafirovac u Tuzli na kome su brat i sestra otkopavanjem majčinog kabura spriječili mafiju…

Posted by Defter hefte on Saturday, 9 April 2022

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79