(VIDEO) Izetbegović: Novi rat na ovim prostorima nije nemoguć!

O napetostima koje su izazvane usvajanjem Nacrta zakona kojim se formira rezervni sastav policije RS-a i recipročnim mjerama Federacije za Vijesti u 7 govorio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Prvi čovjek SDA odgovorio je između ostaloga i na pitanje je li moguć novi rat na ovim prostorima?

“Šanse su male ali nije nemoguć. Ukoliko se nastave tvrdoglave politike koje žele da diktiraju pri tome ne uzimajući u obzir drugu stranu u tom slučaju ništa nije nemoguće. Ako se tvrdoglavnost na Blaknu nastavi u smislu kada se kaže ovako će da budu kako ja kažem, a ne kako druga dvojica kažu, ovo može ovo ne može. Dakle ako se nastavi sa uvredljivom retorikom, sa provociranjem mislim ništa nije nemoguće samo mislim da su šanse male. Šanse za novi rat se smanjuju s time kolika je naša snaga, kolika je naša spremonost, kolika je naša sloga. Na taj način se recipročno smanjuje šansa da dođe do problema. Ako smo složni, ako smo jaki, ako imamo čime da odbranimo ovu zemlju ako to hoćemo tada se jako smanjuju te šanse” – kazao je Bakir Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments