(VIDEO) Izgorjelo sve osim Gospe i križa

DRVO I PLASTIKA Dok smo se probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe. Na zidu je bio drveni križ. Samo su te dvije stvari preživjele požar.

Zgarište zgrade u svetištu Marija Bistrica. Nije puno toga ostalo. Vatra je u noći na utorak progutala gotovo cijeli objekt. Dok smo se pažljivo probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe.

U istoj prostoriji koja je izgorjela bio je drveni križ. Samo su te dvije stvari ostale u požaru koji je progutao zgradu.

Drvo i plastika.

Gorjelo i prije 140 godina, sve osim kipa

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade.

Vatrogasci ZJVP Zabok i ZJVP uspostava Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, DVD Laz i DVD Bedekovčina gasili su požar skoro šest sati. Srećom, nitko nije u požaru ozlijeđen.

– Bilo je rano ujutro, čula sam krckanje i pomislila da bageri nešto ruju, ali kada sam izašla van, vidjela sam požar. Vatra je brzo zahvatila cijeli objekt – rekla nam je žena koja je sve vidjela.

Dvorana u kojoj su često bili smješteni hodočasnici izgorjela je skoro do temelja. Ipak, vatrogasci su uspjeli spasiti novi dio zgrade. Mještani kažu da se ne sjećaju ovakvog požara.

Svetište je gorjeli i prije 140 godina prenosi 24Sata.

Tada je izgorio dio crkve, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao netaknut.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79