(VIDEO) Izuzev sek*a u vozilima na Ilidži, noć prošla bez belaja

Patroliranje sa pripadnicima Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu Pete policijske uprave na Ilidži, popularnim “crnim uniformama”, proteklo je preksinoć mirno.

Osim nekoliko rutinskih kontrola, koje su policajci izveli, noć je prošla bez incidenata.

Vanredni slučaj

Patrolirali smo glavnom ulicom od Ilidže do Stupa. Obišli smo i terminal na Ilidži, naselja Stup, Otes, Azići, Butmir, Bojnik, cestu za Hrasnicu… Kontrolirana su zavučena i neosvijetljena mjesta, kao što su krug “Energoinvesta”, poznata izletišta Stojčevac i Vrelo Bosne, ali ništa sumnjivo nije pronađeno, osim ljubavnih parova u automobilima, piše Avaz.

Na skoro svakih sto metara nailazili smo na po jedno parkirano vozilo sa zamagljenim staklima. U jednom slučaju, ugledavši policiju, par se sa zadnje klupe bacio na prednja sjedišta želeći da se sakrije.

– Mi se tokom jedne smjene nagledamo svega, ali imamo i razumijevanja za sve što ne predstavlja kršenje zakona. Znam da biste vi, novinari, voljeli da je bilo više akcije, ali mi volimo da nam smjena prođe bez belaja – kažu naši domaćini.

Ilidžanski policajci, kao i njihove kolege iz drugih općina, od prije nekoliko dana konačno mogu malo odahnuti nakon što je eliminiran četverostruki ubica Edin Gačić.

Krađe auta

– To je bio vanredan slučaj, radili smo po 24 sata dnevno bez prestanka. Bilo je slučajeva da su nas građani zvali i govorili kako su ga vidjeli da podiže novac s bankomata, a mi svaku prijavu moramo provjeriti… U to vrijeme imali smo i Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) i nismo oka sklopili – kažu policajci.

Izvrtanje džepova

Patrolirajući ulicama, ugledali smo muškarca sa plastičnim kantama pored vozila s otvorenim prtljažnikom na jednom zabačenom i porušenom mjestu.

Policajcima je to bio dovoljan razlog da upale rotaciju i krenu u akciju da vide o čemu se radi. Muškarac je rekao da nosi šutu za potrebe svoje kuće. Policajci su ga ipak pretresli. Morao je svaki džep izvrnuti, ali nije pronađeno ništa nezakonito.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79