(VIDEO) Izvorni muzičar Hasan: “Prije se bolje živjelo i bolje zarađivalo”

Još kao dječak čuvajući goveda/stoku Hasan Frljanović iz Lukavca učio je svirati violinu i pjevati. Njegov otac koji se i sam bavio muzikom bio mu je prvi i jedini učitelj i kako kaže Hasan veoma strog. Sve je to dovelo da Hasan već sa 12 godina počne nastupati po sijelima i veseljima. Ubrzo su na red stigle i svirke u svatovima i čestitama, koje su u ono vrijeme bile itekako raskošne. Iako je u početku svirao narodnu muziku, Hasana se ubrzo odlučuje i opredijeliti za izvornu ili mehtersku muziku.

U svojoj karijeri izvornog muzičara Hasan je bio član mnogih izvornih grupa. Danas vrijeme provodi u porodičnoj kući u Lukavcu svirajući uglavnom za svoju dušu i prilikom druženja sa prijateljima.

Pred našim kamerama Hasan se prisjetio svog muzičkog života, koji je prema njegovim riječima bio cjenjeniji u bivšoj Jugoslaviji.

Pogledajte prilog tatabrada.tv.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79