(VIDEO) Ja sam AIDA i tražim posao u fiktivnoj firmi

Srednjoškolci koji stoje iza naziva „Školski kanal“ su osvojili prvo mjesto na BOSEPO olimpijadi za najbolji kratkometražni film. „Kompanija“ prati priču Aide koja je došla na razgovor za posao u Kompaniju d.o.o, fiktivnu firmu sa jednim veoma stvarnim problemom.

 

Crna-Hronika.info

Ja sam AIDA i tražim posao u kompaniji koja je fiktivnaViše o filmu na linku: https://bit.ly/2XnPfKD

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Sonntag, 24. Februar 2019

 

 

„Film obrađuje temu diskriminiranosti žene na radnom mjestu, kako u našoj državi tako i širom svijeta. Kako i sama polahko ulazim u taj svijet „odraslih“, počela sam više obraćati pažnju na razne priče oko mene. Nažalost, neizostavna priča je bila upravo ova kojom se naš film bavi. Film koristimo kao način opomene poslodavcima koji gnusno i svjesno prave diskriminaciju na radnom mjestu. Tome konačno treba doći kraj“, poručuje Aida Mujčin, glavni akter filma.

Nedžad Spahalić, urednik Školskog kanala, napominje da su prišli tematici ozbiljno i na njihov poseban način. „Scene u filmu nisu nasumično prikazane, svaki kadar igra svoju ulogu u prenošenju poruke filma. Scene su urađene po iskustvima osoba koje su prošle kroz takve razgovore za posao, i sigurno je da će se mnogi koji su prošli kroz takvo što prepoznati, bilo to u ulozi osobe koja traži posao ili poslodavca.“

Školski kanal je svojom pobjedom osigurao pravo plasmana na međunarodno takmičenje INFOMATRIX u Rumuniji, gdje će po drugi put ponosno braniti boje Bosne i Hercegovine i donijeti nove promjene u današnjici, nadamo se.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments