(VIDEO) Jedinstven slučaj: Skinuli asfalt u izbornoj kampanji

U ulici Nikole Luketića u prijedorskom naselju Čirkin Polje je u izbornoj kampanji prije više od šest mjeseci skinut asfalt, a mještanima je ostavljen makadam. Taj asfalt platili su mještani ove ulice prije 36 godina.

Dok se vodila izborna trka za vlast u Prijedoru, mještani ulice Nikole Luketića u naselju Čirkin Polje ostali su bez asfalta. Asfalt su imali više od četiri decenije, a danas samo makamad od kojeg se stvara velika prašina.

Ulica Nikole Luketića u naselju Čirkin Polje kod Prijedor odnedavno je dobila novi naziv. Mještani su ovu ulicu nazvali ulica Zlaje Preletača, aludirajući na bivšeg DNS-ovog odbornika koji je početkom ove godine napustio DNS i prešao u DEMOS.

Na ovaj način mještani su prozvali bivšeg načelnika za saobraćaj i stambeno-komunalne poslove grada Prijedora Zlatka Ritana.

On je bio dugogodišnji aktivista DNS, te je tim putem došao i na čelo Odjeljenja za saobraćaj. Ritan je izabran za odbornika u Skupštini grada Prijedora kao kandidat DNS, ali je nakon par sjednica prešao u lokalni DEMOS.

Ogorčeni mještani kažu da su takvi iza sebe ostavili devastirane puteve po kojima se običan čovjek vozi po makadamu i ogromnim rupama.

„Ne znam šta je razlog samo su rekli da će praviti drugi asfalt. Došlo je u blizini 200 metara asfalta, ovamo nema. Što, ja ne znam“, kaže Drenka Vuklić.

„Nadala sam se biće prije prvog maja. Nema ništa od toga, prođe prvi maj, nema asfalta“, kaže Stoja Turudija.

Mještani tvrde da im je zbog rekonstrukcije vodovodne mreže oštećen asfalt koji je skinut i odvezen u nepoznatom pravcu a njima dato obećanje da će se komplet ulica u dužini od skoro jedan kilometar ponovo asfaltirati.

Iz Gradske uprave uvjeravaju da će ove sedmice započeti tenderska procedura za izbor najpoviljnijeg izvođača kako bi započeli radovi na asfaltiranju ove ulice.

„S obzirom da smo mi isplanirali sredstva u budžetu, mi ćemo u narednom periodu završiti tendersku proceduru, izabrati izvođača i završiti ovaj posao“, kazao je Dragoslav Kabić iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

„Smatram da nije bilo korektno prije izbora uraditi ovo od ulice i  nakon toga ostaviti građanima u milost i nemilost da hodaju ovakvom ulicom“, izjavio je Dalibor Pavlović gradonačelnik Prijedora.

U decembru je SNSD preuzeo vlast u gradu na Sani, ali nakon  šest mjeseci ovaj problem nije riješen.

Tokom izborne kampanje DNS i SNSD su asfaltirali veliki broj ulica u Prijedoru boreći se za glasove birača, jedino su mještani ulice Nikole Luketića tokom izborne utakmice ostali bez asfalta koji su imali gotovo četiri decenije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79