(VIDEO) Kako je Đuro govorio o ezanu: Puštam ga svako jutro, podsjeća me na Sarajevo

Proslavljeni glumac Branko Đurić Đuro svojevremeno je za slovensku televiziju govorio o ezanu koji ima simbolički značaj za njega.

Bh. glumac i pjevač dugi niz godina živi i radi u Sloveniji, a svoj rodni grad nije zaboravio i rado mu se vraća, ali ga i nosi sa sobom.

Naime, glumac je jedne prilike za slovensku televiziju govorio o ezanu te istakao da za njega ima simboličan značaj odnosno podsjeća ga na kuću.

“Ovo ujutru puštam s mobitela, to je ezan. Poziv na molitvu vjernicima, a ovdje ima više simbolički karakter. Podsjeća me na Sarajevo. Ujutru se iz svih džamija u Sarajevu čuje ovaj zvuk. I to mi je tako lijepo da to volim čuti svako jutro prije snimanja. Osjećam se ko kod kuće”, kazao je.

Đuro je rođen u Sarajevu, gdje je odrastao i proveo dio svoje maladosti. Kad je u proljeće 1992. počeo rat u Sarajevu, poslije skoro godinu dana provedenih u opkoljenom Sarajevu, uspio je napustiti grad otići u Ljubljanu piše Klix

I danas živi i radi u Sloveniji gdje vodi filmsku kompaniju Orangel. Oženjen je sa slovenskom glumicom Tanjom Ribič, sa kojom je glumio u filmu Kajmak i marmelada.

U Sloveniji se u početku bavi isključivo režijom. Režirao je Najgledaniji slovenski film svih vremena “Kajmak In Marmelada”, drugi dugometražni “Traktor, Ljubav i Rock and Roll”, i TV serije “Teater Paradižnik”, “Show bo Show”, “Naša Mala Klinika”, mnoge video klipove, reklame i tv emisije.

 

@crnahronikainfoBranko Đurić o ezanu: Puštam ga svako jutro prije snimanja, podsjeća me na Sarajevo

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79