(VIDEO) Kako je Hercegovca prevario sarajevski taksista: “Naplatio mu 15 KM za vožnju od 5KM”

Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine, muku muči sa divljim i nelegalnim taksistima koji svakodnevno obavljaju ovaj vid posla na sarajevskim ulicama. Iz Udruženja “Sarajevo taxija“ godinama u javnost iznose informacije o problemima koje prave divlji taksisti.

Najviše problema stvaraju građanima, turistima i legalnim vozačima koji od ovog posla zarađuju svoj hljeb piše Crna-Hronika.

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam priču o Hercegovcu Dariju koji je za vikend došao u Sarajevo kako bi prisustvovao jednom od tri koncerta srbijanske pjevačice Aleksandre Prijović u Zetri. U glavni grad je došao sa vozom iz Mostara, da bi na željezničkoj stanici sjeo u taksi vozilo koji ga je prevario.

Naplatio mi je 15KM za vožnju od 5 KM.

“Kako me je Taksi Sarajevo opljačkao u Sarajevu. Dolazim ja vlakom iz Mostara u Sarajevo u 8:50 i čeka taksi ispred i pita me, treba i mi taksi. Ja govorim da mi treba do hotela. Kaže on 15 KM.

Malo mi je zvučalo čudno, jer znam da mi je udaljen samo kilometar i po”

Cijeli priču pogledajte u video klipu

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79